Komentara: 29
Pregleda: 9192
Foto

Avantura park tek na proleće

15.10.2021. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Avantura park, čija montaža je započela pre godinu dana na Peščanoj plaži na Paliću, sada niče u Zoološkom vrtu, a njegovo otvaranje predviđeno je najkasnije na proleće naredne godine.
Avantura park tek na proleće

Odluku da se Avantura park izmesti sa Peščane plaže u Zoološki vrt na Paliću, zajednički su doneli lokalna samouprava i preduzeće "Park Palić", a kako objašnjava Sonja Mandić, v. d. direktora Zoo vrta, u pitanju je prostor koji se nalazi iza voalijera bizona i jelena lopatara, odnosno zadnji deo vrta, čime će njegova ambijentalna celina ostati nenarušena.

- Ono što posetioci podrazumevaju pod Zoo vrtom predstavlja nekih osam hektara uređenog parkovskog prostora, a naša parcela ima još toliko površine i tom delu će biti postavljen, u delu koji ranije nije bio uređen za posetioce - objašnjava Mandić, dodajući da je ulaz u Avantura park za sada predviđen samo iz Zoo vrta. - Moram da napomenem da je javni uvid u urbanistički projekat završen juče, dakle još traje procedura, izdavanje upotrebne dozvole i videćemo da li će doći do nekim manjih korekcija, ali trenutno, kako stoje stvari, iz Zoo vrta će biti ulaz. Avantura park je sa zadnje strane oivičen i završetkom Riječke ulice, tako da bi i tu moglo, ali za sada još nemamo takve informacije.

Avantura park tek na proleće

Avantura park tek na proleće

Ukoliko ulaz bude omogućen samo iz Zoo vrta, za sada nije poznato ni da li će posetioci, koji budu želeli da posete samo Avantura park, morati da plaćaju dve ulaznice, odnosno jednu za Zoo vrt, a drugu za Avantura park, ali je izvesno da će se ovaj dodatni sadržaj naplaćivati.

- Nisam još sasvim sigurna u tehničke detalje, jer je i Ugovor između nas, lokalne samouprave, "Park Palića" i investitora u izradi, dakle još uvek ne mogu precizno da kažem. Mi se radujemo, jer ovo za Zoo vrt predstavlja dodatan i veoma atraktivan sadržaj i na neki način će se naplaćivati, odnosno ulaznica pretpostavljam da će se plaćati na samoj kapiji parka koja je trenutno zatvorena, ali to ćemo znati tek kad sve procedure budu završene - kaže Mandić.

Avantura park tek na prolećeJedna od zamerki na prethodno odabranu lokaciju Avantura parka bila je ta što je Hitnoj pomoći, u slučaju nezgode, teren bio nepristupačan, a kako naša sagovornica tvrdi, to u ovom slučaju ne bi trebalo da bude problem, jer će Hitna pomoć imati dva pristupa.

- Hitna pomoć ima pristup po širim stazama za posetioce, budući da tuda prolaze i naša teretna vozila, odnosno traktori sa prikolicom, baš u taj deo parka, tako da je po prirodi posla tako uređeno da kroz Zoo vrt Hitna pomoć može da prođe, a moći će i sa strane Riječke ulice - dodaje v. d. direktora Zoo vrta.

Avantura park tek na prolećeAvantura park prostiraće se na površini od 565 metara kvadratnih, a imaće dva nivoa, od kojih će niži nivo, u visini od metar i po, biti namenjen za decu, dok će viši nivo, u visini od tri do pet metara, biti namenjen odraslim posetiocima. Sadržaće viseći zid, mostove od mreža, balans grede, viseće i uspravne balvane, obruče i slične instalacije, a posetioci će biti obezbeđeni zaštitnim pojasevima, privezanim za sajle.

- Sama postavka se vrlo brzo realizuje i u najkraćem mogućem periodu će biti otvoren, najkasnije za sledeću sezonu, dakle, na sledeće proleće će biti otvoren. To zavisi od upotrebne dozvole, dok  završimo sve formalnosti i regulišemo međusobne odnose između osnivača, investitora i upravljača, najkasnije sledeće godine ćemo ga staviti u funkciju, a ako uspemo ranije, i ranije ćemo ga pokrenuti - poručuje Mandić.

Izvor: Subotica.com
Avantura park Avantura park Avantura park Avantura park Avantura park Avantura park Avantura park Avantura park
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 9192

Povezane vesti

Povezane teme

ZOO vrt Palić

zoološki vrt na paliću

avantura park palić

sonja mandić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.