Komentara: 2
Pregleda: 2536
Foto

Počela 15. Projektna nedelja

23.05.2023. u 18:51h
Izvor: Subotica.com
Fiskulturna dvorana TŠ „Ivan Sarić“ danas je bila ispunjena inovativnim projektima i planovima koje su subotički osnovci i srednjoškolci osmislili, realizovali i predstavili u okviru Projektne nedelje.
Počela 15. Projektna nedelja

Na ovogodišnjoj, 15. Projektnoj nedelji, biće predstavljeno 110 projekata,  koje je osmislimo više od 220 učesnika pod budnim oko 63 mentora iz sedam srednjih i osam osnovnih škola.

Početak Projektne nedelje ozvaničio je gradonačelnik Subotice, poručivši da će Grad, putem Sekretarijata za društvene delatnosti nastaviti da ulaže ne samo u školsku infrastrukturu, nego i u jačanje i razvoj školskog sistema, kako bi se stvorila dobru osnovu za buduće generacije učenika.

Počela 15. Projektna nedelja- Ovo je manifestacija koja afirmiše i promoviše kretivnost i nadarenost naših učenika. U vremenima koja su izuzetno teška i izazovna, obrazovanje i uopšte usmerenje mladih ka putu  pismenosti, učenosti i podstrekivanje na lična dostignuća, veoma je kompleksan, odgovoran, ali i lep zadatak.  Iz nedavnih tragičnih događaja koji su se desili, mi kao društvo, moramo da izvučemo pouke, prvo kao roditelji, a tek onda kao nosioci da li odgovornih funkcija, ili kao obični građani. Moramo da shvatimo da škole nisu ustanove koje se bave  samo suvim vaspitanjem, nego su i ustanove u kojima se nadograđuje ono što nosimo iz porodice. Porodica mora da ima svoju ulogu i iskaže prave vrednosti, a na svima nama je da obezbedimo uslove nastavnicima i profesorima da profesionalno obavljaju svoj posao – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Moto Projektne nedelja je „Ideja, realizacija, prezentacija“ jer učenici sami osmišljavaju ideju, potom je realizuju, a onda i predstave publici i komisiji.

Počela 15. Projektna nedelja- Radovi će se ocenjivati u šest kategorija i verujem da žiriju neće biti lako da odabere najbolje. Već pet godina imamo podršku Biznis inkubatora, ali ostalih privrednih aktera u našem gradu, koji su tu da daju vetar  leđa našim đacima i učestvuju i u realizaciji projekata – ističe Željko Rajčić, direktor TŠ “Ivan Sarić”.

Suorganizator Projektne nedelje već godinama je Biznis inkubator Subotica koji podržava saradnju privrede, obrazovanja i državnog sektora.

Počela 15. Projektna nedelja- Ta sprega i zajednoštvo su jako bitni . Poslovni inkubator je i ranijih godina podržavao sve ove aktivnosti jer se ovde nalaze naši potencijalni “stanari”, a istovremeno znamo koliko je teško ljudima koji su na početku a imaju ideje i žele da ih pokažu i realizuju. Tako će, naravno, biti i ubuduće – poručila je Ljubica Bertović, direktorka Biznis inkubatora.

Naši đaci još jednom su pokazali koliko su kreativni i koliko imaju znanja u različitim sferama.

- Naša ekipa je pripremila prezentaciju Mešca. Cilj nam je da prestavimo našu školu osnovcima I srednjoškolcima , da pokažemo da je ona pravi izbor za njih. NIje bilo lako da napravimo ovo, teško smo dolazili do materijala, tražili smo ga po starim novinama i udžbenicima – objašnjava Marko Pejić, učenik prve godine.

Počela 15. Projektna nedeljaUčenice Politehničke škole pokazale su da matematika ne mora da bude bauk.

- Projekat se zove “Matematička vrlina” po istoimenoj knjizi naše profesorke. Ideja potiče od grčkog filozofa Plaona koji je tvrdio das u sva znanja u nama a das u samo ptorebni kvalitetni učitlji koji će pomoći svom učeniku da ta znanja isplivaju na površinu. Povezivanjem određenih citata možemo da razvijemo logiku  a našim projektom želimo da razbijemo strah, predrasudu i lažna uverenja učenika o matematici – poručuje Anđela, učenica drugog razreda.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje" Otvaranje "Projektne nedelje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 3 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2536

Povezana vest

Povezane teme

stevan bakić

projektna nedelja

željko rajčić

ljubica bertović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.