Komentara: 14
Pregleda: 5765
Foto

Počasnom građaninu i dobitnicama Pro Urbe uručene bronzane plakete

22.12.2020. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnjem dobitniku zvanja Počasni građanin Subotice, Đuli Palfiju, i dobitnicama priznanja Pro Urbe, dr Gordani Krtinić i Eriki Kabok, danas su uručene bronzane plakete na svečanom prijemu u Gradskoj kući, koje su izostale na Dan grada zbog tehničkih prepreka izazvanih pandemijom virusa kovid-19.
Počasnom građaninu i dobitnicama Pro Urbe uručene bronzane plakete

Za istaknuti doprinos u borbi protiv pandemije izazvane virusom kovid-19, kako na teritoriji Grada Subotice, tako i na nivou Severnobačkog okruga i naše države, dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice Subotica, ove godine je ponela priznanje Pro Urbe. Kako je i sama istakla, ovu nagradu smatra najvećim dostignućem u dosadašnjoj karijeri, ne samo za angažman tokom ove godine, već i za svih 25 godina rada na polju javnog zdravlja.

- Ovo je najveće priznanje koje sam do sada u svojoj karijeri i životu dobila. Iskreno se zahvaljujem prvenstveno lokalnoj samoupravi, gradonačelniku i predsedniku Skupštine grada, i svima koji su prepoznali snagu momenta i situacije koja nas je zadesila. Želela bih da napomenem da pojedinac dobija nagradu, ali bez timskog rada toga nema i zato krajnja zahvalnost svim kolegama koji se od prvog dana bore sa ovim virusom, koji su pokazali svoje umeće, znanje, dali sve od sebe i još uvek daju. Nijedan pojedinac ne može da uspe ako su svi na zadatku i neizmerno hvala svim zdravstvenim radnicima i mojim kolegama koji su dali sve od sebe od početka epidemije - rekla je dr Krtinić.Počasnom građaninu i dobitnicama Pro Urbe uručene bronzane plaketePriznanje Pro Urbe ove godine je ponela i novinarka Erika Kabok, koja se nakon završetka studija zaposlila u redakciji "Mađar So-a", gde i danas radi kao zamenica glavnog i odgovornog urednika lista i urednica popularnog vikend-priloga "Vikendom". Upravo zbog toga, kako je i sama rekla, ovu nagradu doživljava i kao priznanje za novinarsku profesiju.

- Mislim da je ovo najveće priznanje, jer ako nekoga priznaju u svom gradu, ako dobije najveće priznanje gde živi i radi, smatram da je to priznanje najveće. To je prvo, a drugo je to što ovo nije smo moj uspeh ili rad, već je to timski rad. Ovo je novinarstvo i ja ne mogu da budem dobar urednik bez svojih saradnika. Treće, mislim da je sa ovom nagradom priznato i novinarstvo. Naš poziv je takav da smo svakog dana ispred čitalaca, gledalaca, slušalaca i oni nas ocenjuju, ali kada jedan grad to smatra vrednim, taj višedecenijski rad koji imam iza sebe, mislim da je to jako lepo - poručila je Kabok.

Počasnom građaninu i dobitnicama Pro Urbe uručene bronzane plakete

Počasnom građaninu i dobitnicama Pro Urbe uručene bronzane plaketeZvanje Počasni građanin Subotice ove godine je pripalo inženjeru Đuli Palfiju, vlasniku preduzeća "Rasveta", koji je zajedno sa svojim timom tvorac stilskih kandelabera i drugog mobilijara koji godinama krase naš grad.

Izvor: Subotica.com
Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu Svečani prijem dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe za 2020. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 5765

Povezane vesti

Povezane teme

počasni građanin

pro urbe

priznanje pro urbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.