Komentara: 13
Pregleda: 8286

Počasni građanin – Andrija Peić Tukuljac

06.07.2017. u 10:29h > 21:18
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Skupštine grada jednoglasno je odlučeno da zvanje Počasni građanin Subotice ponese ugledni agronom dr Andrija Peić Tukuljac. Priznanje Pro Urbe pripalo je Čabi Pašku, Ivanu Šarčeviću i Lajošu Vekonju.
Počasni građanin – Andrija Peić Tukuljac

Kako stoji u obrazloženju odluke, dr Andrija Peić Tukuljac je u svom radnom veku ostvario zapažene rezultate kao direktor i stručnjak u mnogim velikim preduzećima. Takođe, svojim društvenim radom i angažovanjem kao Subotičanin, dao je ogroman doprinos razvoju multikulturalnosti, jačanju međusobnog poverenja, poštovanja i uvažavanja različitosti u nacionalno mešovitoj sredini.

Dok je dr Peić Tukuljac izabran bez diskusije, druga tačka dnevnog reda koja se ticala „počasnog građanina“ naišla je na kritiku odbornika opozicije. Reč je o odluci da se iz gradske kase finansiraju troškovi lečenja i sahrane ljudi koji su poneli zvanje „Počasni građanin“ i to u zavisnosti od obima budžeta a najviše u iznosu od najviše tri prosečne plate na nivou republike.

- Smatramo da treba da se pomogne onima koji zaista boluju od najtežih bolesti, da se izađe u susret socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, a ne da kriterijum bude dobijeno priznanje – istakla je za govornicom Đorđija Aksentijević, odbornica Pokreta za građansku Suboticu.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da se priznanje Pro Urbe dodeli katoličkom svešteniku i dirigentu hora Čabi Pašku, slikaru Ivanu Šarčeviću i keramičaru Lajošu Vekonju.

Priznanja će lauretima biti dodeljena 1. septembra na svečanoj sednici povodom Dana grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 8286

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.