• Pregleda: 3330

Pobeda ŽFK "Spartak" u drugoj pripremnoj utakmici protiv ŽNK "Osijek"

U sredu, 24. jula, igračice ženskog fudbalskog kluba Spartak odigrale su međunarodnu prijateljsku pripremnu utakmicu protiv ŽNK "Osijek". Ova utakmica je prva od dve zakazane koja se igra na neutralnom terenu - na stadionu FK „Mladost“ u Apatinu. Druga utakmica je na programu u sredu 31. jula, na istom terenu.
Pobeda ŽFK "Spartak" u drugoj pripremnoj utakmici protiv ŽNK "Osijek"

Popularne osiječke "zečice" nisu podlegle euforiji nakon deklasiranja beogradske Crvene zvezde katastrofalnim rezultatom od 9:0, u subotu 20. jula.

Spartak i Osijek su ekipe koje godinama sarađuju i odlično se poznaju. U ovom prvom susretu bolju igru su prikazale subotičke "golubice" i zasluženo izvojevale pobedu rezultatom 2:1. Golove za Spartak su postigle: Željka Radanović (23′) i Milena Nikolić (75′), a za ŽNK Osijek Nevrkla u 76 minutu (K.U).

Za ŽFK "Spartak" nastupile su: Ana Ivanov (Gardijan), Marija Ilić, Tijana Krstić, Aleksandra Savnović, Violeta Slović, Željka Radanović, Falone Meffemetou, Nevena Damjanović, Milena Nikolić, Anja Adamov, (Nikoleta Nikolić) i Kristina Krstić.

Sutra (subota, 27. jul) od 18 časova, ŽFK "Spartak" će odigrati utakmicu na domaćem terenu (Gradski stadion) protiv šampionki Mađarske, ekipe "MTK Hungaria" iz Budimpešte. Ulaz je besplatan.

ŽFK "Spartak" od 8. avgusta učestvovaće na kvalifikacionom turniru za ligu šampiona za žene (grupa 2) koji se odigrava u Rumuniji. Prvu utakmicu igraju 8. avgusta od 14 časova protiv SK Liepājas Metalurgs, dva dana kasnije u isto vreme protiv FK Gintra Universitetas i poslednju utakmicu 13. avgusta od 17 časova protiv domaće ekipe CFF Olimpia Cluj.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.