Komentara: 2
Pregleda: 2276

Pobeda Spartaka posle nešto više od 100 dana fudbala

12.12.2015. u 16:21h
Izvor: RTV City
U utakmici 21. kola Super lige Srbije po izuzetno hladnom vremenu na Gradskom stadionu, fudbaleri Spartaka savladali su Novi Pazar rezultatom 2:0 (1:0). Domaći su pogodcima Ilića u prvom i Ivanovića u drugom poluvemenu zabeležili bitnu treću pobedu u dosadašnjem toku prvenstva.
Pobeda Spartaka posle nešto više od 100 dana fudbala

Početak utakmice doneo je blagu terensku inicijativu domaćih fudbalera, čiji su se napadi uglavnom završavali pred golmanskim prostorom Pazaraca. Ipak Spartak je poveo u 25. minutu pogodkom Ilića koji je iskoristio nespretnu intervenciju odbrane Novog Pazara nakon akcije Tumbasevića, i lako savladao Živkovića. Gosti su bili blizu izjednačenja u 41. minutu kada je kapiten Kostić šutirao pravo u Janoševića na asistenciju Pavlovića. Do kraja prvog dela igre nije bilo uzbuđenja, pa su igrači otišli na zasluženi odmor.

Start drugog poluvremena doneo je odličnu priliku Spartaka koju ne koristi Stefan Ilić. Rasplamsala se borba na terenu što je dovelo i do koškanja Miloševića i Protića u 56. minutu za šta su bili „nagrađeni“ žutim kartonima. Nedugo zatim usledila je dobra kontra Spartaka koju Makarić završava šutem, ali golman Živković beleži novu sigurnu intervenciju. Gosti su u 67. minutu zatresli mrežu ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda. Pazarci su ponovo bili opasni šest minuta kasnije preko Damjanovića koji se u kaznenom prostoru lepo zagradio i u padu šutirao ali je Janošević odlično reagovao i zaustavio opasan napad gostiju. Spartak je bio blizu drugog pogodka u 79. minutu nakon kornera kojeg je izveo Torbica, Kovačević je visoko skočio i odlično „tukao“ glavom, međutim Živković je ponovo bio siguran. Pitanje pobednika rešeno je u 88. minutu kada je u kontri Stefan Milošević uputio idealan centaršut na glavu Ivanovića koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu. Domaći su do kraja utakmice odoleli napadima Pazaraca i zasluženo slavili, prvi put nakon 8. kola i pobede nad Vojvodinom.

Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Spartak: Janošević, Farkaš, Milošević, Kovačević, Antonić, Jočić, Tumbasević, Mrkela (Ivanović 88’), Makarić (Jondić), Torbica, Ilić 25’ (Uzoma)

Novi Pazar: Živković, Kostić, Protić, Tintor, Vuković, Todorović, Đalović (Zilkić), Pavlović, Osmanagić (Rušević), Vusljanin, Damjanović

Naredni susret Spartak igra već u sredu u Gornjem Milanovcu protiv ekipe Metalca, što će ujedno biti i poslednje kolo u jesenjem toku prvenstva.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2276
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.