Komentara: 20
Pregleda: 8221

Pobeda fudbalera Spartaka protiv Novog Pazara (2:0)

30.03.2013. u 18:04h
Fudbaleri Spartaka dočekali su danas na Gradskom stadionu ekipu Novog Pazara i posle prilično zanimljive utakmice u kojoj su domaćini ipak dominirali, po jedan gol u oba poluvremena obezbedio je nova 3 boda u borbi za gornju polovinu tabele. Utakmicu su obeležili gol Despotovića iz igre, koreografija Marinaca, njihova humanitarna akcija i relativno slaba posećenost.
Pobeda fudbalera Spartaka protiv Novog Pazara (2:0)

Posle velike radne akcije koja se održala pre par dana u kojoj su omladinci Spartaka, funkcioneri kluba, volonteri i navijači, ali i igračice ženskog fudbalskog kluba koje su trening zamenile odnosno posvetile čišćenju snega sa glavnog terena kako bi sačuvali travu odnosno "radnu podlogu". Teren je i pored ove akcije ipak bio u dosta lošem stanju, a koliko je bio težak teren (za igranje) govori i sijaset totalno nerezonskih poteza koji su ne momente i nasmejavali publiku. Dovoljno je reći i to da je teren pomogao Spartaku da povede (preko Despotovića), da gostima u prvom poluvremenu "uništi" odličnu priliku da izjednače, a zatim i pomogne ponovo Spartaku da povede sa 2:0 tako što je odbrambeni igrač novog Pazara u šesnestercu nekontrolisano na lošem terenu oborio Čovića, a Torbica je bio precizan sa bele tačke.

Na prvi gol se čekalo 22 minuta, a tada je na oduševljenje ovaj put celog stadiona u centar pažnje došao Đorđe Despotović koji se najbolje snašao na već pominjano lošem terenu i bukvalno iz blata podigao nogom loptu u petercu gostiju i mreža se zatresla po prvi put. Bilo je to velika radost, čini se ponajviše samog Despotovića koji je posle velikog psihološkog opterećenja i dužeg konflikta sa navijačima Spartaka na pravi način dao svoj doprinos u napadačkom redu,

Pobeda fudbalera Spartaka protiv Novog Pazara (2:0)

Ovim pogotokom i definitivno je završen višemesečni sukob mladog napadača Spartak Zlatibor vode i najvatrenijih navijača. Posle javnog pomirenja na konferenciji za novinare, Despotović je postigao gol, otrčao do tribine na kojoj su smešteni "Marinci" i zagrljajem sa njima proslavio pogodak. Tačka je konačno stavljena.

Na početku drugog poluvremena Marinci su koreografijom pozdravili fudbalere i publiku, a pesmom i dlanovima nosili su fudbalere do nove pobede. Na navijačkom severu organizovana je humanitarna akcija u kojoj su Marinci sakupljali novac za sugrađanina Aleksu Čovića koji boluje od Batenove bolesti.

Pobeda fudbalera Spartaka protiv Novog Pazara (2:0)

U '73 minutu izvršena je prva izmena kada je Despotovića zamenio Popara, Milivojev Čovića ('83) i Nosković Kovačevića ('90).

Pored nekih standardno poznatih lica u loži zapadne tribine na utakmici je bio prisutan i Rasim Ljajić, podpredsednik Vlade Srbije, ali na istočnoj tribini stadiona (gde je ulaz bio besplatan :-) ). Na utakmici je bilo prisutno oko 1500 gledalaca, a kiša se strpila dok se utakmica nije završila.

Na kraju utakmice fudbaleri Spartaka proslavili su pobedu sa navijačima, pevalo se i petnestak minuta nakon utakmice.

Na lošem terenu Spartak je odigrao sasvim solidno, ova dvonedeljna pauza dobrodošla je igračima Petra Kurćubića da se dodatno uigraju i krenu dalje u borbu za evropska takmičenja.

Pobeda fudbalera Spartaka protiv Novog Pazara (2:0)

Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar Fudbal: Spartak Zlatibor voda - Novi Pazar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 20
Pregleda: 8221
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

spartak zlatibor voda

marinci

blue marines

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.