Komentara: 55
Pregleda: 11208

Despotović se izvinio navijačima Spartaka

14.03.2013. u 16:16h
Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Gradskom stadionu prisustvovali su Željko Knežević, trener prvog tima Petar Kurćubić, fudbaler Đorđe Despotović i predstavnik navijačke grupe "Marinci 1989" koja prati fudbalski klub "Spartak Zlatibor voda". Ovom prilikom prvotimac Spartak izvinio se sportskoj javnosti i navijačima zbog nesmotrenog gesta koji je napravio gostujući u jednoj sportskoj emisiji.
Despotović se izvinio navijačima Spartaka

Prvi deo konferencije bio je posvećen obraćanju Đorđa Despotovića u vidu izvinjenja sportskoj javnosti, pre svega navijačima Spartaka, zbog neprimerenog nastupa u javnosti u drugoj polovini novembra prošle godine kada je gostujući u emisiji sportske SOS televizije, a predstavljajući klub iz Subotice nosio majicu druge navijačke grupe.

Svi prisutni su se složili da je reakcija na ovu situaciju došla sa velikim zakašnjenjem, te da su pravovremeno reagovali sprečili bi dalje širenje tenzija koje je uz poslednja tri nepovoljna rezultata kluba samo dolila ulje na vatru. Kulminacija ovih pogoršanih odnosa na relaciji Marinci - Despotović došla je u poslednjem kolu pred domaćom publikom kada su navijači još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo pevajući pogrdne pesme prvotimcu Spartaka, koji je i na kraju meča i zamenjen. Željko Knežević je preuzeo odgovornost u ime Uprave i Predsednika kluba za odlaganje rešenja ove neprijatne situacije.

Da podsetimo, iako je Despotović vodeći strelac kluba i dao je veliki doprinos dobrim rezultatima u prvom delu sezone, navijači Spartaka (Marinci) su vrlo brzo reagovali na sporno pojavljivanje Despotovića na pomenutoj televiziji i tražili od njega da se izvini klubu i navijačima, što ovaj nije učinio do današnjeg dana. Navijači su tada tražili javno izvinjenje što bi prihvatili kao delomično "pokajanje" za nesmotreni gest prvotimca Spartaka.

Despotović se izvinio navijačima Spartaka

Ovim današnjim potezom Despotović se izvinio navijačima i Upravi, objasnio je svoje razloge, ali i obećao da će se u nastavku svog sportskog angažmana profesionalno odnositi prema klubu i obavezama, a kao prvu priliku za zajednička radovanja vidi u prvoj sledećoj utakmici kada FK "Spartak Zlatibora voda" gostuje na Banjici nepredvidivom Radu.

Đorđe Despotović: Drago mi je što sam danas ovde da još jednom pokažem svoju pripadnost klubu za koji igram. Zahvalan sam Upravi što sam uz njihovu pomoć rešio nesporazum sa navijačima. Ponikao sam u klubu Crvena zvezda i da sam njen član bio do omladinske karijere. Bez namere da nekoga povredim, zbog nekadašnje mladalačke karijere, oblačenjem majice kluba u kojem sam ponikao, izazvao sam potpuno opravdano revolt mog sadašnjeg kluba, Uprave, saigrača, stručnog štaba i navijača. Nisam smatrao da će to eskalirati i izazvati revolt. Profesionalac sam, pripadnik sam Spartaka, želim da ostvarim svoje snove i postanem igrač nekog od velikih evropskih klubova. Spartak mi je tu mogućnost pružio, zato sam im zahvalan. Poštujem svoj klub i ovim pute želim da stavim tačku na dalji komentar. Želim da se javno izvinim svima, da do kraja profesionalno odradim ugovor i da mi Subotica ostane u lepom sećanju. Nadam se da ću svojim golovima doneti puno radosti ekipi i navijačima i to već u subotu kada igramo protiv Rada na Banjici.

Predstavnik navijača je u ime grupe izrazio zadovoljstvo što je stavljena tačka na ovu priču i što je Despotović uvideo i priznao grešku, te da se sada mogu u potpunosti posvetiti daljoj podršci klubu.

Despotović se izvinio navijačima Spartaka

Spartak gostuje ekipi Rada u okviru 19. kola Jelen superlige

Vanrednim pregledom komesara za takmičenje Jelen Super lige utvrđeno je da je teren FK "Rad" usled velike količine vode i leda u takvom stanju da se ne može odigrati prvenstvena utakmica 19. kola predviđena za 17. mart. Novi termin utakmice između Rada i Spartak Zlatibor vode je 10.04.2013 u 15:30.

Trener Kurčubić je na današnjoj konferenciji istakao da je naredna utakmica veoma bitna za klub i da bi želeli da pred prevenstvenu pauzu od nedelju dana (zbog obaveze reprezentacije u kvalifikacijama)  bilo bi značajno da ekipa napravi dobar rezultat - a to je svakako pobeda. On je ovom prilikom napomenuo da njegova ekipa odlazi kompletna i da će na utakmici najverovatnije nastupiti najjača startna postava u ovom momentu.

Despotović se izvinio navijačima Spartaka

Bivši igrač Spartaka, sadašnji standardni prvotimac Rada Marko Adamović će u subotu prvi put igrati protiv svog bivšeg kluba, što trener Kurćubić vidi kao potencijalnu opasnost da upravo on, pored nekolicine sjajnih fudbalera Rada, pokaže svoju najbolju partiju baš protiv Spartaka.

Trener je istakao da su u toku analize protivnika, ali da je suštinski važno da ekipa Spartaka postane ponovo ambiciozna i da ponovo streme ka višim ciljevima, a kao posledica toga siguran je da neće izostati rezultati.

Utakmica se igra u subotu od 14:30h na stadionu na Banjici, a tekstualni prenos možete da pratite na našem sajtu.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 55
Pregleda: 11208

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbal

spartak zlatibor voda

marinci

navijači spartaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.