Komentara: 4
Pregleda: 4752

Pobeda fudbalera na premijeri domaćeg terena (Spartak - OFK Beograd 1:0)

18.08.2013. u 11:46h
Fudbaleri Spartaka pobedili su juče na Gradskm stadionu ekipu OFK Beograda rezultataom 1:0, a gol je postignut u poslednjim minutima meča, tačnije u '83 minutu. Posle 2 (nekompletna) kola Spartak je trenutno na 4. mestu sa isto toliko bodova.
Pobeda fudbalera na premijeri domaćeg terena (Spartak - OFK Beograd 1:0)

Utakmica je kao i u Beogradu na meču Crvene zvezde i Jagodine počela sa 5 minuta kašnjenja u znak podrške promenama u Fudbalskom savezu Srbije.

Uvertira pred utakmicu bilo je dodeljivanje plaketa i prigodnih nagrada za Puškarića i Aleksića za 100 odigranih utakmica u dresu subotičkog superligaša. Puškariću su plaketu uručili sportski direktor Damir Džimović i председник kluba Dragan Simović, dok je Branimir Aleksić, reprezentativni golman Spartaka svoju plaketu pokupio je od navijača Spartaka, na severnoj tribini. Aleksiću je još jednom iskazana zahvalnost od strane Marinaca koji su na kraju utakmice razvukli transparent na kojem je pisalo "Dete si ovog grada, hvala ti na svemu do sada" što je mladi golman pozdravio odlaskom na severnu tribinu.

Pobeda fudbalera na premijeri domaćeg terena (Spartak - OFK Beograd 1:0)

Početnom sudijskom zvižduku prethodilo je simbolično puštanje stotinjak golubova, kao što je to nekada davno rađeno na Spartakovim utakmicama. Golubove su pustili članovi Golubarskog saveza Subotice 

Pobeda fudbalera na premijeri domaćeg terena (Spartak - OFK Beograd 1:0)

Utakmica generalno nije bila visokog ritma, u prvom poluvremenu bilo je nekoliko polušansi za obe ekipe ali bez nekih većih uzbuđenja na petnestominutnu pauzu otišlo se bez golova. Drugo poluvreme počelo je intenzivnije i otvorenije, ali česti broj prekršaja na sredini dosta je iseckao igru pa su akcije bile dosta nepovezane, a fudbal prilično nezanimljiv.

Kako se bližio kraj utakmice golmani obe ekipe su imali sve više posla, ali na prvi i jedini gol čekalo se do '83 minuta kada je posle jedne prosečne akcije Milivojev potegnuo sa dvadesetak metara kroz šumu fudbalera i preciznim udarcem savladao gostujućeg golmana, doveo Spartak u prednost i izazvao oduševljenje na Gradskom stadionu. Do kraja utakmice Spartak je imao i par šansi da eventualno pobedu učini još ubedljivijom ali i čak uz 3 minuta nadoknade ništa se nije promenilo pa je tako Spartak došao do svog četvrtog boda u novoj sezoni.

Pobeda fudbalera na premijeri domaćeg terena (Spartak - OFK Beograd 1:0)

Utakmici je bilo prisutno oko 2.000 posmatrača, većinom na zapadu, ali za promenu i istok je bio solidno popunjen. Timove su bodrili domaći i gostujući navijači, sa severne odnosno južne strane stadiona, Marinaca je bilo oko 150, a gostiju dvadesetak.

Fotografije sa utakmice možete da pogledate u povezanom albumu.

Od ostalih rezultata izdvajamo pobedu Crvenezvezde nad Jagodinom, remi Partizana i Vojvodine sa Radničkim iz Niša odnosno Voždovcem.

Radnički 1923 - Napredak 2:1 (0:1)
Crvena zvezda - Jagodina 2:1 (2:0)
Donji Srem - Javor 1:1 (1:0)
Voždovac - Vojvodina 1:1 (0:0)
Novi Pazar - Rad 1:0 (0:0)
Radnički Niš - Partizan 0:0

Večeras se igra poslednja utakmica drugog kola u kojoj se sastaju Čukarički i Sloboda Point (19 časova). U narednom kolu Spartak u velikom vojvođanskom derbiju gostuje ekipi Vojvodine koja je posle odličnih igara na evropskoj sceni vezala dva remija u domaćem šampionatu.

 

Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd Fudbal: Spartak - OFK Beograd
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4752
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.