Komentara: 0
Pregleda: 2140

Pianisti iz Srbije, Mađarske, Rusije i Brazila na ovogodišnjem Piano festu

14.11.2018. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Peti po redu Internacionalni piano fest, u organizaciji Udruženja “Electe”, biće održan od nedelje, 18. do četvrtka, 22. novembra. U okviru festivala biće upriličeno pet koncerata.
Pianisti iz Srbije, Mađarske, Rusije i Brazila na ovogodišnjem Piano festu

U okviru pet koncertnih večeri, pred subotičkom publikom nastupiće umetnici koji su studirali i svirali u koncertnim dvoranama univerziteta, akademija i masterklasova širom Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država. Nastup će imati poznati pijanisti iz naše zemlje Vladimir Milošević i Nada Kolundžija, iz Mađarske Marian Kerenji, Žužana Adam i Zita Timea Somođvari, sestre Olga i Ksenija Kemova iz Rusije, kao i Žoao Elijas, jedan od najtalentovanijih pijanista nove brazilske generacije.

Početak svih koncerata zakazan je za 20 časova. Prva četiri koncerta biće upriličena u Velikoj većnici Gradske kuće, dok će poslednji koncert biti održan u Katedrali Svete Terezije Avilske.

- Poslednji koncert koji će biti održan u Katedrali Svete Terezije Avilske namenjen je za klavir i orgulje, što će biti posebna novina na ovogodišnjem Internacionalnom piano festu. Preporučujem publici da dođe na ovaj koncert, ali ne mogu nikoga posebno da izdvojim jer su svi umetnici, koji će nastupiti sjajni. Stvarno smo uspeli da dovedemo kvalitetna imena. Publika će na koncertu Nade Kolundžije imati retku priliku da čuje аkustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompoziciju za muzičku kutijicu - najavio je Miloš Radović, predsednik Udruženja “Electe”.

Pianisti iz Srbije, Mađarske, Rusije i Brazila na ovogodišnjem Piano festu

Iako su i ove godine pripreme za festival pratili finansijski problemi, program će po rečima umetničkog direktora “Electe” Noemi Gereg, biti izuzetno kvalitetan.

- Svake godine imamo sve manje i manje novca na raspolaganju za organizaciju. Istovremeno, duboko smo dirnuti i počastvovani time što mnogi od umetnika, naših kolega prihvataju poziv da sviraju koncerte i pored toga. Duboko smo zahvalni našim gostima koji su prihvatili poziv “Electe” da sviraju na ovim humanitarnim koncertima. Takođe, moramo se zahvaliti našoj posvećenoj publici bez koje teško da bismo imali motivaciju da organizujemo ovaj festival. Verujemo da će raznovrsna muzička iskustva ovih umetnika, doneti novu energiju u muzičke prostore Subotice - rekla je Gereg.

Detaljnije informacije o programu i koncertima dostupne su na sajtu electe.org. Iako je ulaz na sve koncerte slobodan, festival će i ove godine imati humanitarni karakter, pa će prikupljeni dobrovoljni prilozi biti namenjeni Odeljenju za rehabilitaciju Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2140

Povezana vest

Povezane teme

humanitarni koncert

electe

international piano fest

klavirski koncert

electe subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.