• Pregleda: 1234

Drugi deo "Piano fest-a" od 21. do 26. januara

Drugi deo međunarodnog festivala "Piano fest" donosi pet koncerata, u okviru kojih će subotička publika biti u prilici da uživa u izvedbama tri svetski poznata klavirska dua.
Drugi deo "Piano fest-a" od 21. do 26. januara

Već petu godinu zaredom, Udruženje "Electe" organizuje međunarodni festival klavirske muzike "Piano fest", a ovoga puta uveli su i jednu novinu, a to je da se festival ove godine održava iz dva dela. Tako se prvi deo festivala, u sklopu kojeg su nastupili klavirski umetnici iz Srbije, Mađarske, Rusije i Brazila, održao od 18. do 22. novembra prošle godine, dok će se drugi deo festivala održati od 21. do 26. januara.

Festival će otvoriti klavirski duo Tami Kanazava i Juval Admoni (Japan-Izrael) u ponedeljak, 21. januara, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Ovo će biti druga poseta svetski poznatog klavirskog dua našem gradu, a pored koncerta, oni će održati i majstorski kurs za mlade pijaniste u Muzičkoj školi Subotica. U okviru programa, subotička publika biće u prilici da uživa u koncertima još dva klavirska dua, koja čine Alina Šernijakova i Ekaterina Berezan (Rusija) i Eva-Maria Vajnrajh i Tomohito Nakaiši (Nemačka/Japan).

Na programu će biti kompozicije Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova, Feliksa Mendelsona, Franca Šuberta, Franca Lista, Kloda Debisija, Žozefa Morisa Ravela i drugih.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Program drugog dela 5. međunarodnog festivala "Piano fest"

Ponedeljak, 21. januar

  • 20:00h, Velika većnica Gradske kuće: Juval Admoni i Tami Kanazava (Izrael/Japan).

Utorak, 22. januar

  • 20:00h, Velika većnica Gradske kuće: Alina Šernijakova i Ekaterina Berezan (Rusija).

Sreda, 23. januar

  • 20:00h, Velika većnica Gradske kuće: Gala koncert masterklasa Juval Admoni i Tami Kanazava (Izrael/Japan).

Četvrtak, 24. januar

  • 20:00h, Muzička škola Subotica: Eva-Maria Vajnrajh i Tomohito Nakaiši (Nemačka/Japan).

Petak, 25. januar

  • 20:00h, Muzička škola Subotica: koncert učesnika masterklasa Juval Admoni i Tami Kanazava (Izrael/Japan).

Održavanje drugog dela 5. međunarodnog "Piano festa" pomogli su Piano Land, Grad Subotica, Muzička škola Subotica, Euro Petrol, cvećara "Ikebana" i "Pips studio".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.