Komentara: 27
Pregleda: 8257

Peticiju za doživotni zatvor ubicama dece potpisalo više od 2.000 sugrađana

26.10.2017. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
Peticiju za doživotni zatvor ubicama dece potpisalo više od 2.000 sugrađana

Fondacija "Tijana Jurić" započela je u ponedeljak akciju prikupljanja potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece, a u našem gradu peticiju je za sada potpisalo više od 2.000 sugrađana.

- U centru smo za prva dva dana prikupili 800 potpisa, juče 1.000, dok smo danas za tri sata prikupili 300 potpisa. Nije nas poslužilo lepo vreme prva dva dana, ali čim je sunce izašlo, odmah je došlo mnogo više ljudi, te nam je čak i teško sve da postignemo. U Subotici su nam se javile i mnoge firme, koje su se samostalno angažovale da dele formulare zaposlenima, te smo i na taj način prikupili dosta potpisa. Dosta ljudi nam se javilo i veoma smo zahvalni na svakom potpisu koji nam mnogo znači - kažu iz Fondacije "Tijana Jurić", dodajući da će se od sutra štand sa Prozivke premestiti u centar grada, te da će sugrađani na taj način peticiju moći da potpišu tokom celog dana do kraja akcije, a ne samo od 12 do 18 časova, kako je ranije najavljeno. 

Osim u Subotici, štandovi za potpisivanje peticije postavljeni su u još 47 gradova širom Srbije, a iz Fondacije kažu da su im se javili građani iz okolnih i manjih mesta koja nisu obuhvaćena akcijom, da nose formulare od kuće do kuće i na taj način prikupljaju potpise. 

Akcija prikupljanja potpisa završiće se u nedelju, 29. oktobra, nakon čega će se formulari iz svih 48 gradova dostaviti Fondaciji. 

- U ponedeljak bi trebalo da nam se dostave svi formulari, koje ćemo potom da pregledamo, ponovo prebrojimo i potpišemo kao Udruženje, nakon čega ćemo ih poslati u Narodnu skupštinu Srbije. Za ulazak u skupštinsku proceduru potrebno nam je 30.000 potpisa, a mi se nadamo da ćemo prikupiti i više od toga - poručuju iz Fondacije.

Izvor: Subotica.com
Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece Prikupljanje potpisa za inicijativu doživotnog zatvora za ubice dece
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 8257

Povezane vesti

Povezane teme

peticija

prikupljanje potpisa

tijana jurić

fondacija tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.