• Pregleda: 5103

Fondacija "Tijana Jurić" prikuplja potpise za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece

Fondacija "Tijana Jurić" će od 23. do 29. oktobra, u preko 40 gradova Srbije, prikupljati potpise za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece. U našem gradu, sugrađani će građansku inicijativu moći da potpišu na štandovima u centru i na Prozivci, u periodu od 12 do 18 časova.
Fondacija "Tijana Jurić" prikuplja potpise za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece

Fondacija "Tijana Jurić" ispuniće svoje obećanje i pokušati da prikupljanjem potpisa građana Srbije kroz građansku inicijativu, podseti državu da usvoji njen predlog za uvođenje kazne doživotnog zatvora. Potpisi svih građana koji se budu izjasnili za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece, biće predati Skupštini Srbije.

To će biti drugi susret predstavnika Fondacije "Tijana Jurić" i republičkog parlamenta. Prvi susret bio je 3. maja, kada je osnivač Fondacije, Igor Jurić, predao predlog za izmenu Krivičnog zakonika predsednici Skupštine Srbije, Maji Gojković.

- Mislili smo da neće biti potrebe da dvaput ukazujemo kolika potreba postoji da uvedemo jednu takvu sankciju i da zaštitimo decu. Ovom peticijom pokazaćemo koliko smo uporni u nastojanju da obezbedimo bezbednije uslove za život i odrastanje sve dece u Srbiji. Kada smo predali predlog za izmenu zakona, mi smo zapravo pokrenuli inicijativu, volju naroda, a sada, kada smo stigli do prikupljanja potpisa, taj isti narod, pre svega roditelji i budući roditelji, imaju priliku da podrže predlog koji bi doneo veliku promenu - rekao je Jurić i pozvao sve punoletne građane da potpišu građansku inicijativu i time učine veliku stvar za bezbednost dece u našoj zemlji. 

Predlog Fondacije "Tijana Jurić" podrazumeva uvođenje novog člana u Krivični zakonik, kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora. Cilj je i da se izmenom zakona, osuđeni, kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne.

Fondacija se odlučila se na ovaj potez nakon brojnih teških i svirepih ubistava dece u Srbiji.

- Uvođenjem kazne doživotnog zatvora sprečiće se mogućnost da ubice dece odsluže kaznu, ponovo se nađu na slobodi i tako dobiju priliku da počine još monstruoznije delo – navodi Fondacija u svojoj zvaničnoj inicijativi, ističući da smrtnu kaznu smatraju neprihvatljivom i da se za nju ne zalažu. 

Potpisi za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece prikupljaće se od 23. do 29. oktobra, na štandovima Fondacije, koji će biti postavljeni u 40 gradova u Srbiji. U našem gradu, sugrađani će građansku inicijativu moći da potpišu na štandovima u centru i na Prozivci, u periodu od 12 do 18 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
acab Odgovori
i to u kavezu , a ne u sobi sa krevetom
Danijela Grkovic Odgovori
Gde ce biti postavljeni standovi fondacije u Beogradu? Zelim da potpisem, ne zelim da propustim priliku da to ucinim.Hvala!
ALISA U ZEMLJI ČUDA Odgovori
Roditelji i budući roditelji, imaju priliku ne samo da podrže predlog, kako je rekao osnivač Fondacije Igor Jurić, nego i da blagovremeno skrenu pažnju najmilijima na bezbednosne rizike, među koje spada i nerazumno blejanje u sofisticirane skalamerije tokom štrapaciranja trotoarima, očekivanja zelenog svetla na semaforu, prilikom prelaska ulice na i van pešačkog prelaza...Zato upamet se roditelji / staratelji, jer će krivica za eventualnu tragediju pre svega pasti na vašu dušu.
алибаба Odgovori
Ovaj igor mi nekako antipatican lik,previse je u medijima i zeli da bude javna licnost
Sting Odgovori
Podrzavam.
George Odgovori
Ovaj tijanin cale mi nije jasan uopste... Covek prica kao da mu crko ker, pa uzmi bager, probi u zatvor i iscupaj psihopatu napolje... I sam mu presudi!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.