Komentara: 6
Pregleda: 2798

Pauza u radu Narodne kuhinje

27.06.2012. u 15:56h
Izvor: RTV Yueco
Krajem juna završava se prvi deo ovogodišnjeg programa Narodne kuhinje Crvenog krsta u Subotici. Za 1.100 korisnika ove vrste pomoći obezbeđeni su paketi hrane kako bi premostili dvomesečni period u kojem, zbog higijenskih razloga, neće biti pripremani kuvani obroci. Program pripremanja kuvanih obroka, vredan 35 miliona dinara, biće nastavljen prvog dana septembra.
Pauza u radu Narodne kuhinje

Od 01. januara ove godine do 30. jula 1.100 građana Subotice slabijeg materijalnog stanja svakog radnog dana imalo na je na raspolaganju kuvani obrok iz Narodne kuhinje Crvenog krsta. U toku jula i avgusta, Narodna kuhinja neće raditi zbog visokih temperatura i potrebe “remonta” same kuhinje. Ove nedelje će svi korisnici dobiti pakete hrane koji će im pomoći da premoste taj dvomesečni period, da bi Narodna kuhinja od septembra nastavila sa radom.

Spiskovi korisnika Narodne kuhinje u Subotici određuju u se u Centru za socijalni rad, na osnovu materijalnog stanja potencijalnih korsnika. Obroci se dele u 16 mesnih zajednica, a gotovo svakog dana pojavljuju se novi građani za zainteresovani za korišćenje ove vrste pomoći.

Program Narodne kuhinje za 2012. godinu vredan je 35 miliona dinara. Gotovo polovinu sredstava, 17 miliona dinara, obezbeđeno je iz gradskog budžeta, dok je ostatak obezbeđen što u hrani, što u novcu, od strane republičkog i pokrajinskog Crvenog Krsta, kao i donatora – preduzeća i građana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2798
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.