Komentara: 14
Pregleda: 7268

Pasuljijada na Prozivci

08.09.2012. u 21:36h
Izvor: RTV Yueco
Danas je u organizaciji MZ Prozivka održana deveta po redu Pasuljijada. Ove godine, takmičilo se 15 ekipa, a najbolja 3 kuvara su dobila pehare. Mimo takmičenja, vojnici iz kasarne u Bačkoj Topoli su za građanstvo kuvali pasulj koji se delio besplatno. Podeljeno je oko 350 porcija.
Pasuljijada na Prozivci

Tradicionalnom Pasuljijadom u MZ Prozivka, meštani su zadovoljni i odziv je svake godine veliki. Anketirani takmičari kažu da je ova manifestacija bitna za njih, pre svega, zbog druženja.

Učesnici koji su uplatili učešće, dobili su od organizatora pasulj, meso, sušena rebra i drvo za loženje, a začine su doneli sami. Svake godine takmiči se od 15 – 20 ekipa.

Svaka ekipa broji od 6 – 8 članova, a ekipe su sačinjene iz brojnih MZ sa teritorije grada. Realizaciju Pasuljijade pomogao je grad Subotica, Zavod za urbanizam, JP Subotičke pijace, JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Palić – Ludaš“, kao i brojna preduzeća. Vojnički pasulj je kuvan za građanstvo, a kao i svake godine, tražila se porcija više.

Izvor: RTV Yueco
Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci Pasuljijada na Prozivci
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7268
Povezane teme

prozivka

pasuljijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.