Komentara: 25
Pregleda: 6267

Pastor: Događaji u Subotici ne utiču na vlast u Pokrajini

26.11.2013. u 14:29h
Izvor: Blic
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da događaji u Subotici, gde je SVM napravio lokalnu vlast sa Srpskom naprednom strankom, nemaju nikakve veze sa odnosima u vladajućoj koaliciji u Pokrajini.
Pastor: Događaji u Subotici ne utiču na vlast u Pokrajini

- Svaka lokalna jedinica je priča za sebe i oko toga smo se složili i sa (zamenikom predsednika Demokratske stranke) Bojanom Pajtićem. U Subotici nije urađeno ništa bombastično, ni strašno - rekao je Pastor u izjavi agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, potez SVM- a u Subotici se ne može okarakterisat kao pretrčavanje, jer politika nije atletska disciplina.

- Na kraju krajeva u nekoliko opština u Vojvodini u koaliciju su DS i SNS. Da li je ovde u pianju princip 'što je dozvoljeno jupiteru, nije dozvoljeno volu', ja ne znam, ali to ne bi bilo prvi put - kazao je Pastor.

Predsednik SVM je rekao da je zajedničko saopštenje pokrajinskih odbora DS i LSV, u kojem se najavljuje analiza koalicionih odnosa u Vojvodini, namenjeno za dnevno-političku upotrebu.

- Ima milion značajnijih stvari nego da se vladajuća koalicija u Skupštini Vojvodine bavi sama sobom - rekao je predsednik SVM.

On je dodao da su u redu odnosi sa Demokratskom strankom i Ligom socijal-demokrata Vojvodine sa kojima je SVM u pokrajinskoj vlasti. Pastor je rekao da nema nikakav problem s tim da podnese izveštaj šta je radio proteklih godinu i po dana ukoliko to bude od njega zahtevano.

Predsednik SVM je još rekao da iz izjava predsednika LSV Nenada Čanka ne može da shvati šta on preferira, jer su mu izjave kontradiktorne.

Pokrajinski odbori DS i LSV usaglasile su se da se "u narednom periodu" analizira primena koalicionih sporazuma na pokrajinskom i lokalnim nivoima u Vojvodini. Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić kritikovao je za današnji beogradski Blic potez SVM-a u Subotici, gde je ta stranka raskinula koaliciju sa DS-om i ušla u koaliciju sa SNS.

Predsednik LSV Nenad Čanak je nedavno kritikovao SVM navodeći da
prelazak te stranke na stranu SNS-a u Subotici, Kikindi i još nekim opštinama u Vojvodini "najblaže rečeno nije korektno ponašanje". DS, LSV i SVM su u vladajućoj koaliciji u Skupštini Vojvodine.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 6267

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

DS Subotica

ištvan pastor

svm

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.