Komentara: 41
Pregleda: 12372

Parking i gde mu nije mesto

03.11.2012. u 12:38h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Da li je baš svako parče javne površine u centru pogodno da bude odmah pretvoreno u parking? U JP „Parking" očigledno smatraju da jeste, iako kažu da gradska parkirališta formiraju u skladu sa propisima i Planom detaljne regulacije za pojedinu gradsku zonu.
Parking i gde mu nije mesto

Ipak, poslednja odluka da u javni parking koji se naplaćuje pretvore i dvorišni prostor između zgrada na Trgu Jakaba i Komora izazvala je revolt stanara koji do svojih stanova više ne mogu da dođu osim ako ne plate 29,47 dinara po satu parkiranja.

Milorad Slijepčević, direktor „Parkinga" tvrdi da je naplata u ovom dvorištu uvedena na zahtev stanara kako bi se smanjio pritisak onih motorizovanih sugrađana koji su prilikom odlaska na susednu Mlečnu pijacu ovde ostavljali vozila.

Ostaje pitanje, da li je dovoljno da „Parking" samo postavi tablu da naplaćuje parkiranje, a da pri tome nije uložilo ništa niti u uređenje niti u organizaciju parking prostora. Tako dvorište na Trgu Komora i Jakaba ima samo jedan ulaz, mesta za parkiranje nisu iscrtana i u ovaj prostor nije uloženo ništa, a „Parking" će sa njega ubirati prihod.

Slična je situacija i u ulicama Petefi Šandora gde je uređen samo deo parking prostora, dok su u ulicama Age Mamužića i Harambašićevoj, u centru grada, Subotičani primorani da plaćaju parkiranje vozila na neuređenu zemlju između drveća. To znači da kada pada kiša parkiraju u blato, i još treba da plate za to.

Ova pitanja nisu nova, ali nakon uvođenja i novih cena i proširivanja parking zona, sigurno je da bi preduzeće moglo i da uloži bar minimum u uređenje ovih parkirališta.

Parking i gde mu nije mesto

Jedan od primera kako je parkiranje i parking prostor jedan od mnogo gradskih (i saobraćajnih) problema

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 12372

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

jkp parking subotica

zona za parkiranje

javna parkirališta

parking karta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.