Komentara: 68
Pregleda: 12001

Parking deo pešačke staze

02.10.2013. u 19:20h
Izvor: Subotica.com
Nizu nelogičnosti u radu i ako možemo da kažemo autokratske vladavine JKP "Parking" nad javnim površinama ovog grada, dodajemo i primer iz ulice Vuka Karadžića gde je od nedavno parking iscrtan po pešačkoj stazi čime je navodno rešen problem širine te ulice.
Parking deo pešačke staze

Na neobičan primer kombinovanja pešačke staze i parking prostora naišli smo u ulici Vuka Karadžića u užem centru grada.

Naime, od nedavno, posle određenog broja pritužbi građana, JKP "Parking" pronašao je rešenje koje je za sve samo ne za pohvalu - doneli su odluku, a zatim istu i sproveli tako što su pešacima oduzeli deo staze u korist parkinga i na volšeban način samo nacrtali pravougaonik delomično po pešačkoj stazi i time poručili da su rešili problem.

Činjenica je da je u ovoj ulici oduvek bilo totalno nepraktično zbog njene širine da se sa obe strane omogući parkiranje. ali JKP "Parking", uz prećutno odobrenje njegovog osnivača Grada Subotice, "zagužvao" je taj deo i stvorio nepotrebne komplikacije i improvizacije u mimoilaženju dva putnička vozila.

Nakon mnogo primedbi građana pronađeno je solomunsko rešenje, koje je nažalost postalo tema sarkazma i ismejavanja na društvenim mrežama i raznim sajtovima. Jedan od sarkastičnijih komentara na Fejsbuku je i "zaigrala se deca".

Parking deo pešačke staze

Malo je verovatno da se razmatrala opcija da samo jedna strana ostane parking, na kraju krajeva zašto se odreći prihoda od parkinga pa makar to izgledalo totalno nakaradno, i urađeno na silu?! Posle ovoga nadamo se da sledeća parking zona neće biti šetalište na Korzou.

Parking deo pešačke staze

Parking deo pešačke staze

Parking deo pešačke staze

Moto JKP "Parking": Gde vidiš slobodno mesto, ti parking ogradi.

Izvor: Subotica.com
Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića Kombinovani parking i pešačka staza u ulici Vuka Karadžića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 68
Pregleda: 12001

Povezane vesti

Povezane teme

jkp parking subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.