• Pregleda: 3436

Palićke vinske svečanosti posvećene prikupljanju pomoći za građane ugrožene od poplava

Preduzeće „Park Palić“ će u nedelju 25. maja 2014. godine organizovati manifestaciju „Palićke vinske svečanosti“, kojom se proslavlja Sveti Urban, zaštitnik vinara i vinogradara, stoji u saopštenju preduzeća "Park Palić". Manifestacija će se održati na terasama kongresnog centra "Velika terasa" na Paliću u periodu od 10 do 20 časova i biće posvećena prikupljanju pomoći za ugrožene poplavama u Srbiji.
Palićke vinske svečanosti posvećene prikupljanju pomoći za građane ugrožene od poplava

Svečano otvaranje će biti u 11 časova, kada će red vitezova vina “Arena Zabatkiensis” proglasiti rezultate i dodeliti nagrade najboljem plasiranim vinima, vinarijama i udruženjima  na “Godišnjem izboru najboljih vina na palićkom vinskom putu”. Otvaranje će biti propraćeno muzičkim programom i nastupom kulturno-umetničkog društva.

Pored promocije i izložbe vina i izložbe meda, u 9 časova biće organizovano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić Palića” na poluostrvu.

Udruženje građana "Konoba Kujundžić" će na Paliću u okviru Palićkih vinskih svečanosti  organizovati takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Zlatni kotlić Palića", a sav priho od prodaje biće doniran ugroženima u poplavama. Ovo udruženje će na istoj lokaciji sakupljati kako novčane priloge, tako i konzerviranu hranu, sredstva za ličnu higijenu, sredstva za dezinfekciju, hranu za bebe, pelene, donji veš, čarape - pod sloganom "Vaše malo njima znači puno!"

Svi posetioci manifestacije koji na licu mesta pošalju sms poruku na broj 1003 će dobiti besplatnu degustaciju vina na štandovima prisutnih vinara ili čašicu rakije na štandu udruženja proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička Peščara”.

Dan uoči “Palićkih vinskih svečanosti”, 24. maja, Rotary klub Palić će organizovati humanitarnu akciju ispred Velike terase na Paliću. Sva prikupljena sredstva biće donirana ugroženima sa poplavljenih područja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Miki Odgovori
Bravoo mikice...
maja Odgovori
Ja sam slala i dacu koliko mogu i bez vaseg vina,cirkusanti.Sve manifestacije su otkazane,i sportske i muzicke.Dan zalosti je do petka,a vi pravite muzicki program. "Sav prihod od prodaje riblje corbe bice doniran."Ne moramo ici na Palic,jesti i piti, da bi dali razne donacije.A vi kao bogom dani mislite da me gledate dok pisem poruku i onda cete mi dati casu vina.Hvala,ne pijem.Sramota ako se ovo dozvoli.
maja Odgovori
Zaboravih napisati.Zar nije zabranjeno reklamirati alkoholna pica?Vi pozivate ljude na vino i rakiju,a jadan narod nema ni vodu.
ffilozoff Odgovori
Kolka je kotizacija i sta se dobije???
pere Odgovori
Mikica je uvek aktuelan i u trendu, svaka čast za učešće u akciji pomoći nastradalima od poplava ...
Piti János Odgovori
Próbálom átküldeni
suboticanka Odgovori
Nasu zemlju je zadesila velika tragedija i svako pokusava na svoj nacin da pomogne ljudima u nevolji.Stvarno ne razumem ljude koji vreme provode u komentarima da li se treba slikati ,da li ne,da li treba na ovaj nacin ili na onaj,da li treba javno da kazes da si pomogao i koliko ili ne.....
aman zaman ljudi pomazite kako znate i umete....i pustite druge da to rade ....
@ Maja Odgovori
Stvarno vas ne razumem. Gde ste pročitali da će biti muzičkog programa? Niste nigde, zato što ga neće ni biti. Dan žalosti je do petka a ova manifestacija je u nedelju. Da li Srbija ima koristi od toga da vinari ne izlože svoja vina, da im se ne oceni jednogodišnji trud, da posetioci Palića prolaze kroz "ništa se ne dešava" ili će Srbija imati koristi ako svako ko kupi pljeskavicu pomogne ugroženima ili svako ko pošalje sms dobije pola decilitra vina kao degustaciju. Svi koji učestvuju u programu, uveliko su dali svoje donacije i doprinose i učiniće to ponovo u nedelju. Kakve vi budalaštine piskarate. Osuđujete one koji su nesebično dali i daće još. Vas treba da je sramota a ne nas.
nemirko Odgovori
Subotička vina i vinski region je nadaleko poznat u svetu, verujem da je i Francuzima neugodno svake godine u ovo doba jer oko čuvene turističke lepote Palića osećaju se veoma jadno. A vina na pretek atek čuveni vitezovi .....toliki vinski putevi da se često zaluta u plantažama vinograda, posebno se teško stranci snalaze ali sve je to u cilju razvoja paličkog turizma i lepog bistrog providnog jezera prepunom pastrmki.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.