Komentara: 9
Pregleda: 3994

Palićke vinske svečanosti posvećene prikupljanju pomoći za građane ugrožene od poplava

21.05.2014. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Preduzeće „Park Palić“ će u nedelju 25. maja 2014. godine organizovati manifestaciju „Palićke vinske svečanosti“, kojom se proslavlja Sveti Urban, zaštitnik vinara i vinogradara, stoji u saopštenju preduzeća "Park Palić". Manifestacija će se održati na terasama kongresnog centra "Velika terasa" na Paliću u periodu od 10 do 20 časova i biće posvećena prikupljanju pomoći za ugrožene poplavama u Srbiji.
Palićke vinske svečanosti posvećene prikupljanju pomoći za građane ugrožene od poplava

Svečano otvaranje će biti u 11 časova, kada će red vitezova vina “Arena Zabatkiensis” proglasiti rezultate i dodeliti nagrade najboljem plasiranim vinima, vinarijama i udruženjima  na “Godišnjem izboru najboljih vina na palićkom vinskom putu”. Otvaranje će biti propraćeno muzičkim programom i nastupom kulturno-umetničkog društva.

Pored promocije i izložbe vina i izložbe meda, u 9 časova biće organizovano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić Palića” na poluostrvu.

Udruženje građana "Konoba Kujundžić" će na Paliću u okviru Palićkih vinskih svečanosti  organizovati takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Zlatni kotlić Palića", a sav priho od prodaje biće doniran ugroženima u poplavama. Ovo udruženje će na istoj lokaciji sakupljati kako novčane priloge, tako i konzerviranu hranu, sredstva za ličnu higijenu, sredstva za dezinfekciju, hranu za bebe, pelene, donji veš, čarape - pod sloganom "Vaše malo njima znači puno!"

Svi posetioci manifestacije koji na licu mesta pošalju sms poruku na broj 1003 će dobiti besplatnu degustaciju vina na štandovima prisutnih vinara ili čašicu rakije na štandu udruženja proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička Peščara”.

Dan uoči “Palićkih vinskih svečanosti”, 24. maja, Rotary klub Palić će organizovati humanitarnu akciju ispred Velike terase na Paliću. Sva prikupljena sredstva biće donirana ugroženima sa poplavljenih područja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3994

Povezana vest

Povezane teme

velika terasa palić

Humanitarna akcija

Park Palić

humanitarna pomoć

urbanovi dani palić

palićke vinske svečanosti

poplava

donacija

donacija ugroženima od poplava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.