Komentara: 1
Pregleda: 6879
Foto

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

28.09.2019. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Trodevna manifestacija "Dani pčelarstva", po 23. put u našem gradu, počela je juče (petak), danas je svečano otvorena, a trajaće još sutra.

Na tromeđi Gradske kuće, Plave fontane i spomenika Svetom trojstvu dvadesetak proizvođača izložilo je svoj med, pčelinje i proizvode od meda, a ovogodišnji slogan manifestacije je "Bez pčela, ovaj sto bi bio prazan".

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Manifestaciju je svečano otvorila zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, poželevši izlagačima da ponesu lepe uspomene iz Subotice.

- Želim da pohvalim manifestaciju koja ima dugu tradiciju i da naglasim da će Grad Subotica nastaviti pomagati ovakva dešavanja. "Dani pčelarstva" su višestruko značajni za naš grad, uzimajući u obzir da u Subotici ima više od 150 pčelara, da je u pitanju duga tradicija, delatnost koja je rasprostranjena širom Vojvodine - kaže Horvat - Važno je da ova manifestacija nastavi da živi zato što je to prilika da posetioci kupuju med i proizvode od meda direktno od proizvođača, a proizvođači imaju priliku da razmenjuju iskustva, ali i da se pčelarstvo prenosi dalje, na sledeće generacije.

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Na otvaranju izlagače i goste je pozdravila Tatjana Mrdak, u ime Saveta pčelarskih organizacija Srbije.

- Čestitam vam na fantastičnoj manifestaciji koja je primer dobre prakse kako treba predstaviti pčelarstvo i približiti ga svojim sugrađanima - istakla je Tatjana Mrdak, član Izvršnog odbora Saveta pčelarskih organizacija Srbije

U ime Udruženja pčelara "Pčela" prisutne je pozdravio Dragoljub Matić, predsednik organizacije

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

- Okupili smo se po 23. put da predstavimo proizvode naših pčela i sve ono što smo mukotrpno napravili tokom ove godine. Želim vam da uživate u danu i vrhunskom medu - kratko je poručio Matić

Među izlagačima svoje pčelarske proizvode predstavila je i porodica Periškić iz Bačkog Monoštora, koja se pčelarstvom bavi od 1972. godine.

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

- Pčelarstvom se porodično bavimo blizu pola veka, imamo bagrem, homoljski livadski, uljanu repicu i lipu sa Fruške Gore, imamo još mleč, polen propolis, bronhi med. Ove godine nije bilo ništa posebno, bili smo na Homolju na bagremu, da nismo tamo bili ne bi imali ništa jer je bilo kišno hladno, uljana repica zadovoljni, sad je očelo da se dešava nešto u šumi, videćemo da li će nešto biti jer to je već kraj, pčele se zazimljavaju. - kaže Marija Periškić

Nakon otvaranja upriličen je prigodan kulturno-umetnički program u kojem su nastupili učenici OŠ "10. oktobar" i članovi folklorne sekcije OKUD "Mladost".

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Otvoreni XXIII Dani pčelarstva

Tokom trajanja manifestacije, posetioci koji kupe neki od proizvoda na prodajnoj izložbi moći će da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje jednodnevni izlet u Budimpeštu za dve osobe ili neke od pčelinjih proizvoda. Izvlačenje srećnih dobitnika biće u nedelju u 10 časova.

Izvor: Subotica.com
XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program XXIII Dani pčelarstva - svečano otvaranje i kulturno-umetnički program
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6879

Povezana vest

Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.