Komentara: 7
Pregleda: 1679
Foto

Otvoreni univerzitet obeležava sedam decenija rada

21.03.2023. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Za Otvoreni univerzitet u Subotici ovo je godina značajnih jubileja. Dok sam obeležava sedam decenija rada, manifestacije koje organizuje - Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu imaće svoje 30. izdanje.
Otvoreni univerzitet obeležava sedam decenija rada

Tim povodom, tokom cele godine Otvoreni univerzitet organizovaće niz aktivnosti, kao i pogodnosti za sugrađane svih generacija.

- Za sugrađane smo pripremili izložbe stripa, pa one vezane za kurseve, festivale, naše projektne, kao  besplatni informatički kursevi za penzionere, popusti za kurseve, besplatne projekcije filmova za školarce, kao i podelu bioskopskih karata – najavljuje Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta. – Želimo da prikažemo što više stvari koje OU radi, kao i svi oni koji su prošli kroz naše kurseve i projekte.

Radnički univerzitet je osnovan davne 1953. godine, sa veoma važnom misijom a to je obrazovanje zaposlenog stanovništva, odnosno odraslih. Oko pola veka je njegova andragoška funkcija bila jedna od najvažnijih, da bi potom, kada je 1992. godine  postao Otvoreni univerzitet, akcenat  sa obrazovno-kulturne prešao na kulturno-obrazovnu delatnost.  

Otvoreni univerzitet obeležava sedam decenija rada

- Univerzitet je bio pionir u obrazovanju odraslih, pokrenuo je mnoge stvari i kroz njegove programe je prošlo više od 100 hiljada ljudi. Kako se menjala tržišna situacija, tako obrazovanje odraslih nije imalo više toliki značaj, te se OU okreće kuturi a početkom 21.veka i projektnom menadžmentu – podseća Tatić. – Ovde su se radili prvi kursevi za računare i jezike, potekle mnoge firme. Ponosni smo što smo realizovali više od 20 velikih međunarodnih projekata Evropske unije. Po svim kriterijumima, OU je jedna od najbolje umreženih ustanova jer su sve oblasti našeg rada, kultura, obrazovanje i prikazivačka delatnost, omogućile da kontaktiramo sa brojnim svetskim subjektima.

Otvoreni univerzitet obeležava sedam decenija rada

Otvoreni univerzitet je možda najponosniji na svoja dva čeda - Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu, koji su za ovih 29 godina u naš grad doveli mnoga velika imena filmske i pozorišne umetnosti.

- Na taj način se kulturna scena grada i cele Srbije vratila na međunarodni put, sa koga smo u doba njihovog osnivanja bili skrajnuti. Iza njih stoji tim ljudi koji predano rade svih ovih godina i zaista je za ponos gradu da jedna ovako mala firma pravi takve festivale – naglašava direktor.

Bioskop “Eurocinema” renoviran je posle 40 godina a njega i ostale programe Otvorenog univerziteta godišnje poseti oko 70.000 ljudi.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta Predstavljanje godišnjeg programa obeležavanja 70 godina postojanja Otvorenog univerziteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 1679
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

ilija tatić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.