• Pregleda: 1878

Otvoreni dan u Centru za obrazovanje

Tradicionalnu manifestaciju „Otvoreni dan“ polaznika kurseva Centra za obrazovanje pri Otvorenom univerzitetu u Subotici posetilo je na desetine građana. Frizeri, maseri, manikiri, krojači i druge zanatlije sugrađanima su besplatno radili tretmane, a mnogi posetioci su se prijavili za sledeći krug upisa.
Otvoreni dan u Centru za obrazovanje

Program obrazovanja Centar deli na škole za računare, poslovnih i životnih veština, lepote i stranih jezika.

- Novi polaznici imaju 10 odsto popusta prilikom upisa, obuka se plaća na rate i cene su od 12.000 do 26.000 dinara. Veliko interesovanje je za jezike, naročito mađarski i nemački. Atrkativna zanimanja su kurs za relaksacionu masažu, manikir, pedikir, kuvar, krojač, fotograf, knjigovođa i druga - kaže Martina Pletikosić, marketing menadžerka.

Kozmetičarka Hedvig Čonka Burza je kurs završila pre pet godina, salon je otvorila pre godinu i stalna je učesnica prezentacije kurseva.

- Položila sam prvi i drugi stepen kursa. Oko 70 odsto sugrađana koji su završili edukaciju sada uspešno rade. Bila sam trgovac i sa 40 godina sam ostala bez posla, ali zahvaljujući Centru sam pronašla ponovo sebe i novi vid zarade – kaže Hedvig Čonka Burza.

Izvor: SuMedija

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.