Komentara: 0
Pregleda: 765
Foto

Otvorena vrata u Politehničkoj školi

24.05.2023. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
Politehnička škola otvorila je danas vrata osmacima.
Otvorena vrata u Politehničkoj školi

Osnovci su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima školovanja u ovoj školi, da obiđu učionice i radionice, da se upoznaju sa nastavnim kadrom i obrazovnim profilima.

- Otvorena vrata su najbolja prilika da učenici osnovnih škola, kroz direktnu interakciju da đacima i nastavnicima Politehničke škole, bolje razumeju kakvi su to obrazovni profili u okviru kojih obrazujemo decu. Šta se krije iza naziva operater za izradu nameštaja, rukovalac građevinskom mehanizacijom, tehničar za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda...to je sve toliko složeno da je deci potrebno objasniti u više navrata šta dobijaju sa školovanjem, za šta se pripremaju i šta ih očekuje - objašnjava Iso Planić, direktor Politehničke škole.

Vrata ove škole, zainteresovanim osmacima, otvorena su svakog radnog dana.

- Svi zainteresovani đaci i njihovi roditelji mogu da nas posete svakim radnim danom i mi ćemo ih rado rado upoznati sa mogućnostima za dalje školovanje u Politehničkoj školi -završava Planić.

Učenica 4. razredakoja se obrazuje za tehničara pejzažne arhitekture, Sofija Marić ističe da je kreativnost drugo ime ove škole.

-Ovde sve odiše kreativnošću. Svaki razred, svaki smer je kreativan na neki svoj način i upravo je to ono što, uz kvalitetan nastavni kadar, Politehničku školu čini tako posebnom -precizira Sofija - Prve dve godine smo imali pretežno teorijske predmete, a od treće godine ukazala se prilika da ono što smo naučili u teoriji primenimo u praksi. Tokom školovanja smo mnogo crtali, projektovali i izrađivali brojne planove, tako da je bilo mnogo prilike da svaki pojedinac iskaže svoju kreativnost.

Podsećamo, uz tradicionalno atraktivne smerove, u Politehničkoj školi od naredne školske godine planiran je i upis đaka na novi smer - tehničar za održavanje objekata, a više o Planu upisa pročitajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 765
Povezana vest
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

otvorena vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.