Komentara: 14
Pregleda: 5337
Foto

Otvorena "T galerija" - novo mesto za okupljanje ljubitelja umetnosti

22.05.2021. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
U centru grada, u pasažu kod dečjeg igrališta, sinoć je svečano otvorena "T galerija" - novi izložbeni prostor za umetnike. Čast da prvi izlože radove imali su Nevena Grković Bukvić i Filip Rađenović. Njihova postavka će biti dostupna u naredne dve nedelje, a zatim slede nove izložbe u sličnom maniru.
Otvorena "T galerija" - novo mesto za okupljanje ljubitelja umetnosti

Galeriju savremene umetnosti je otvorio naš sugrađanin Mile Tasić, višedecenijski delatnik u kulturi. Na skromnoj svečanosti uoči predstavljanja radova dvoje umetnika, Tasić se zahvalio svima na podršci, ističući da je otvaranjem galerije, svog doma umetnosti i umetničkih dela, ostvario dugogodišnji san.

- Uzbuđen sam i jako srećan jer videti vas u ovolikom broju jasno je da podržavate ovako nešto. Bilo bi unosnije da sam možda otvorio kockarnicu, pekaru ili apoteku, ali onda bih jako sebe, a verovatno i dobar deo vas slagao, jer ste došli verujući u kulturu. Ja jesam neko ko je 40 godina radio u kulturi, godinu i po dana sam u penziji ali mi đavo neda mira. Uspeo sam, evo, i galeriju da otvorim, verujući da ćemo se družiti i ubuduće - obratio se Tasić okupljenima. - Ova galerija je epilog onoga što sam radio u kulturi. Želja nam je da ovaj pasaž bude jedno okupljalište koje će vas provocirati da i ubuduće dolazite i družite se sa lepim stvarima u životu, sa umetnicima, sa umetnošću jer to je ono što zrači pozitivnom energijom. Nevena i Filip su podigli lestvicu, "T galerija" je otvorena. Radujmo se tome.

Otvorena "T galerija" - novo mesto za okupljanje ljubitelja umetnosti

T galerija" svoj životni put započela je postavkom Nevene Grković Bukvić - vajara, multimedijalnog umetnika i edukatora i Filipa Rađenovića - grafičkog dizajnera, fotografa i "drag" umetnika.

- Ovom prilikom izložila sam tri celine od sedam koliko postoje. Radovi su rađeni od 2016. godine. Pokušavam da uklopim tekstil i skulpturu u celinu na jedan eksperimentalan način, ali isto tako i da uklopim u jednu celovitu priču. Svi segmenti se sastoje od istog značenja, a svaki segment ima svoju priču - objasnila je Nevena Grković Bukvić.

Otvorena "T galerija" - novo mesto za okupljanje ljubitelja umetnosti

Fotografije i grafičke ilustracije radio je mladi i perspektivni umetnik, rodom iz Subotice, koji je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a zatim usvršavanje nastavio u SAD.

- Izložene fotografije nastale su prateći Neveninu ideju. Želeo sam da dam neki novi pogled njenom konceptu tako što ću ga provući kroz svet koji ja stvaram - rekao je Rađenović.

Otvorena "T galerija" - novo mesto za okupljanje ljubitelja umetnostiPostavka koja je otvorila "T galeriju" moći će da se pogleda u naredne dve sedmice a osnivač galerije najavio je da nas u narednom periodu očekuju još brojne zanimljive izložbe i kreativni radovi.

 - U narednom periodu predstavićemo različite radove grafike, crteža i minijatura, srednjih i većih formata, uljanih platna, koji će biti ponuđeni konzumentima umetnosti u ovom gradu - dodaje Tasić - Ovom otvarajućom izložbom lestvica je podignuta visoko, trudićemo se da održimo taj nivo.

Galerija će imati svoje redovno radno vreme, a nalazi se na adresi Trg cara Jovana Nenada 8 (u pasažu, nedaleko od fotokopirnice "Daca").

Otvorena "T galerija" - novo mesto za okupljanje ljubitelja umetnosti

Izvor: Subotica.com
Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije" Otvaranje "T galerije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5337

Povezana vest

Povezane teme

mile tasić

t galerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.