Komentara: 2
Pregleda: 2339

Otvaranje "T galerije" uz izložbu radova Nevene Grković Bukvić i Filipa Rađenovića

19.05.2021. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Otvaranje novog okupljališta za ljubitelje likovne kulture "T galerija" biće u petak od 18 časova, a čast da prvi izlože radove imaće umetnici Nevena Grković Bukvić i Filip Rađenović.
Otvaranje "T galerije" uz izložbu radova Nevene Grković Bukvić i Filipa Rađenovića

Mile Tasić - umetnik, istraživač, dugogodišnji rukovodilac Zavičajnog odeljenja Gradske biblioteke, predsednik upravnog odbora Srpskog kulturnog centra, autor televizijskih emisija, moderator književnih večeri... Bez kulture ne može, kulturi se uvek vraća, ovaj put kroz kulturnu ustanovu "T galerija" čiji je osnivač.

- Varaju se oni koji misle ga bi unosnije bilo otvoriti kockarnicu ili pekaru, apoteku ili kafić. Praznilo bi mi dušu. Bila bi to prevara i laž koja bi me razjedala i činila neispunjenim. Umetnost iznad svega, umetnost i lepota koja će pobediti, zapisao je veliki Fjodor Mihajlovič, a ja u to duboko verujem, jer je moja stvarnost, moje verovanje. Epilog te stvarnosti je, nakon dugog putovanja, logično uplovljavanje u sopstvenu luku umetnosti, u okruženje plemenitim svetom i lepim delima, u umetničku galeriju - uvodi nas Mile Tasić, osnivač likovne galerije. - "T galerija" svoj životni put započinje sjajnom postavkom Nevene Grković Bukvić, vajara, multimedijalnog umetnika i edukatora i Filipa Rađenovića, grafičkog dizajnera, fotografa i "drag" umetnika.

Otvaranje "T galerije" uz izložbu radova Nevene Grković Bukvić i Filipa Rađenovića

Segmenti pod nazivom "ARROW design", sačinjeni su od različitih pojedinačnih celina sa zajedničkim konceptom. Ovakav oblik izražavanja kreativnosti, između tekstila i savremene umetnosti, pogotovo skulpture, mnogo je dublji nego što to na prvi pogled izgleda. Obe kategorije karakterišu 3D forma, tekstura, ritam, boja, linija, taktilnost, kao i upotreba i kombinacija prirodnih i veštačkih materijala i njihova obrada. Sve su to elementi koji sačinjavaju likovni jezik.

- Fotografije koje su upotrebljene u ovim segmentima kombinuju određene forme "ARROW design"-a, koje su primenjene kroz umetničku "DRAG" prezentaciju. Takođe, nose tendenciju društveno-socijalnog prihvatanja rodnih vrsta, različitih opredeljenja, kao i slobodu ispoljavanja bez pritiska bilo kakve diskriminacije. Koliko god zvučalo nepopularno u današnjem vremenu, sloboda, razumevanje i prihvatanje primarne su tačke stvaralaštva "ARROW Design"-a - objašnjava Nevena Grković Bukvić.

Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 21. maj, u 18 časova, a objekat se nalazi na adresi Trg cara Jovana Nenada 8 (u pasažu, nedaleko od fotokopirnice "Daca").

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2339

Povezana vest

Povezane teme

mile tasić

t galerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.