Komentara: 0
Pregleda: 2948

Otvorena škola košarke za devojčice

11.12.2015. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
ŽKK "Spartak" je pre nešto više od dva meseca pokrenuo školu košarke za devojčice sa idejom da se klub vrati tradiciji rada sa svim selekcijama, od pionirskih, preko kadetske i juniorske do prvog tima.
Otvorena škola košarke za devojčice

Iskusna prvotimka Spartaka Rada Vidović ove sezone sa uspehom predvodi seniorsku ekipu u Ženskoj košarkaškoj ligi Srbije i na terenu je produžena ruka Blagoju Iviću, ali odlučila je da i sama uplovi u trenerske vode upravo kroz školu. Prema njenim rečima veoma je važno da deca prođu kroz sve selekcije kluba kako bi u budućnosti mogla da igraju košarku na ozbiljnom nivou. 

Otvorena škola košarke za devojčice

- "Decu treba animirati, dovesti ih da se bave sportom, da li je to košarka, odbojka ili neki drugi sport nije toliko bitno... Subotica je zaista grad sportova, kada sam došla ovde pre dvadsetak godina svi sportovi su bili zastupljeni, međutim košarka se poslednjih godina prilično izgubila i mislim da treba da se vrati na jedan viši nivo kakav je imala ranije. Za sada imamo trinaest devojčica i s obzirom da smo nedavno počeli to je dobro. Uzrast od petog do osmog razreda je optimalan period za početak bavljenja sportom, za osnove košarke to je peti ili šesti razred ali nije toliko strogo ograničeno i veoma rado ćemo primiti sve devojčice koje žele da treniraju. Uživam u ulozi trenera i zaista je zadovoljstvo raditi sa decom." - izjavila je Vidović

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 19h u sali OŠ ,,Sonja Marinković'' na Prozivci i sredom u OŠ ,,Miloš Crnjanski'' od 20:30h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2948
Povezane teme

košarka

ženska košarka

škola košarke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.