Komentara: 3
Pregleda: 2727
Foto

Otvorena Bunjevačka čitaonica

30.11.2016. u 15:53h
Izvor: TV Subotica
Otvorena Bunjevačka čitaonica

U našem gradu juče je otvorena Bunjevačka čitaonica, a na inicijativu Udruženja Građana „Regional“ i Bunjevačkog omladinskog centra. U Bunjevačkoj čitaonici biće dostupna sva bunjevačka izdanja: knjige, časopisi, novine, kao i mogućnost slušanja svih elektronskih izdanja.

U Subotici živi mnogo nacionalnih zajednica, što je značajno za naš Grad, ističe Dragan Rokvić, organizator projekta. Upravo jedan od ciljeva Bunjevačke čitaonice je negovanje poezije kroz ispoljavanje kulture i osobenosti identiteta jedne nacionalne zajednice, navodi Rokvić.

Otvorena Bunjevačka čitaonica

Bunjevačka čitaonica ima za cilj da se čitaju knjige, neguje poezija i sve forme izražavanja. Aktivnosti čitaonice ogledaće se kroz promocije, tribine, okrugle stolove. O mutieltničnosti našeg grada govori i to da će čitaonica biti otvorena za svakoga.

Veče je bilo posvećeno kniževnici Mariji Đorđević Malagurski, povodom 45 godina od njene smrti. Poznata bunjevačka književnica svoj doprinos je dala kroz očuvanje bunjevačkog maternjeg jezika.

U prostorijama Bunjevačke čitaonice, 13. decembra će se održati promocija knjige „Čežnja“ autora Marije Bošnjak u organizaciji UG „Regional“ s početkom u 19 časova. Bunjevačka čitaonica se nalazi na adresi Braće Radić br. 3 , a radno vreme je od 12 do 20 časova.

Otvorena Bunjevačka čitaonica

Izvor: TV Subotica
Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice Otvaranje Čitaonice bunjevačke zajednice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2727
Povezane teme

dragan rokvić

čitaonica bunjevačke zajednice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.