Komentara: 26
Pregleda: 5067
Foto

Otvoren Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru

16.12.2022. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
U Čantaviru je danas otvoren Turističko-manifestacioni trg, gde će se održavati pijaca, vašari ali i različite manifestacije i festivali. U izgradnju trga koji se prostire na 8.700 kvadratnih metara uloženo je 54.5 miliona dinara, koje su obezbedili Ministarstvo privrede i Grad Subotica.
Otvoren Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru

Sam prostor natkrivene konstrukcije je 1.721 kvadrata, gde se trenutno nalazi oko 180 tezgi, a biće postavljeno još 60.  

- Zahvaljujem Ministarstvu privrede koje je prepoznalo značaj ovog projekta, kako za Čantavir, tako i za Grad Suboticu, kao i drugima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta. Prethodni izgled trga nije bio funkcionalan, nije zadovoljavao potrebe Čantaviraca ni u oblesti privrede, ni u turizmu, a nije bio ni za javne manifestacije. Sada građani imaju moderan, savremen, višefunkcionalan i reprezentativan uređen javni prostor. Ovo je pokazatelj da sve što obećamo i ispunimo – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom današnjeg obilaska. – Ovim smo podržali razvoj male privrede, podigli smo kvalitet života građana, podržali stare zanate, stvorili uslove za nova zapošljavanja, ali i da mladi ostanu na selu. Očekujemo da uskoro počnu radovi i na projketku „Čista Srbija“ u okviru koga će  Čantavir dobiti 25 kilometara kanalizacione mreže  i prečistač otpadnih voda.

Otvoren Turističko-manifestacioni trg u ČantaviruOtvoren Turističko-manifestacioni trg u ČantaviruObjektom će upravljati preduzeće „Komvel“, a prvih mesec dana rada biće probno.

- Potom će uslediti i javna licitacija za zakup tezgi. Prostor će, osim  pijačnim danima, biti u upotrebi i za manifestacije koje se realizuju u naselju, kao što su zimski vašari, pojedini festivali – objašnjava Ildiko Vituška, direktorka Društvenog preduzeća za komunalne poslove „Komval“.

Otvoren Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru

Izvor: Subotica.com
Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru Manifestacioni trg u Čantaviru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 5067

Povezane vesti

Povezane teme

manifestacioni trg čantavir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.