• Pregleda: 3502

Otvoren renoviran gerontološki klub "Centar 1"

Od ponedeljka, više od četiri hiljade članova gerontološkog kluba "Centar 1" ponovo će moći da provodi svoje slobodno vreme i da uživa u raznim aktivnostima u ovom objektu, koji je nakon šestomesečnih radova na renoviranju, danas svečano otvoren.
Otvoren renoviran gerontološki klub "Centar 1"

Pre tačno 41 godinu otvoren je prvi gerontološki klub "Centar 1" u Subotici, iz kojeg su potom nikli klubovi u Kertvarošu, Bajnatu, Centru 2, a kasnije se otvorili i u prigradskim mesnim zajednicama. Koliko je ovaj klub značajan za našu zajednicu, dovoljno govori podatak da broji više od četiri hiljade članova, zbog čega je njegova obnova bila prioritet za Gerontološki centar.

- Radovi na klubu su koštali oko 140 hiljada evra, a ovo ulaganje je rezultat zajedničkog IPA projekta sa kolegama iz Hrvatske - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, dodajući da se nastavak ulaganja u domove i klubove očekuje i u narednom periodu. - Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji gerontološkog doma na Karađorđevom putu, zahvaljujući Ministarstvu energetike, uskoro počinje i renoviranje gerontološkog kluba "Centar 2", gde će biti uloženo oko 15 miliona dinara. U narednom periodu nas očekuje još lepih vesti iz Kancelarije za javna ulaganja, čini mi se najveći iznos koji je do sada uložen u socijalnu zaštitu u Subotici, kojim bismo napravili velike novine u gerontološkom domu u Dudovoj šumi, koji bi trebalo da bude najbolji dom tog tipa na Balkanu.

Prema rečima Predraga Radovića, pomoćnika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, Gerontološki centar u Subotici je jedan od najboljih u našoj zemlji, u koji je Pokrajinska vlada u protekle tri godine uložila oko 43 miliona dinara.

- To dovoljno govori koliku pažnju i značaj pridajemo socijalnoj zaštiti u Subotici, imajući pri tome na umu da su u prethodne tri godine Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat u sve ustanove socijalne zaštite uložili preko 600 miliona dinara i mislim da smo na dobrom putu da poboljšamo kvalitet usluge, a samim time i radni ambijent svih zaposlenih u socijalnoj zaštiti - istakao je Radović.

Rad Gerontološkog centra, kao i njegovih deset klubova, podržava i Grad Subotica koji je u ovoj godini iz budžeta izdvojio više od 48 miliona dinara za socijalnu zaštitu, istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstvo, pohvalivši saradnju u okviru IPA prekograničnog projekta koja je rezultovala obnovom ovog kluba.

- Ovo jeste primer dobre prakse, kako treba da sarađuju ustanove socijalne zaštite u regionu i u našoj zemlji. U ime grada čestitam i partnerima iz Đakova, Osijeka i Apatina i naravno našem Gerontološkom centru na svemu onom što su uradili u okviru ovog projekta i što će uraditi u narednom periodu, a pre svega mislim na otvaranje Regionalne akademije za negovatelje - poručio je Đukanović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Kolompar Gustika Odgovori
Ovaj ivanisevic ima bas lep rucni sat.
Ila Odgovori
A ja bas mislila da ce proci jedna nedelja da ga ne vidimo... ali ne lezi vraze....
Da, da... Odgovori
Kad ja tamo....a ono, medjutim....i evo ga opet....
Milan024 Odgovori
Petak je, i jevo ga, njegovo veličanstvo Dzej.
Nije ga bilo dugo, čak od utorka!
Jorgos Odgovori
Veličanstveni Džej, ali ok ... otvara i renovira našim najstarijima. Kamo sreće na sve strane da se ovako radi. I treće, zapitajte se, kad vam zatreba: DA LI MISLITE DA JE LEPO SMESTITI STARIJE OVDE I DA ĆE LEPO BRINUTI O NJIMA. DA, HOĆE. E TO JE SUŠTINA.
Ras Odgovori
I naravo Dzej.
Strsljen Odgovori
Novinari i svi mediji moraju biti spremni za kraj nedelje, petak je rezervisan za druga Nesu!
Petar Odgovori
A daj stvarno, pa ovo je više smešno.
Pa u ponedeljak su Nenad i Ilija pravili konferenciju za štampu. I naravno krkanluk za odabrane posle toga.
I evo ih i u petak.
Radi li iko drugi iz gradske vlasti išta, osim njih dvojice? (Dobro, prva sestra grada čisti divlje deponije 50 minuta nedeljno).
Kao što nam vođa ne silazi sa TV programa na državnom nivou. Tako ne možemo bez ove dvojice na gradskom nivou.Mrdnu li iz kancelarije, zviz pravac pred novinare.
Magacioner Odgovori
Jos malo pa cu poceti da obozavam Dzeja!

Nema sta, treba Dzej da dobije spomeni, ulicu i da bude gradonacelnik!

P.S. Ozbiljno mislim da bi trebao da bude graddnacelnik. Ocigledno zna kako da prezivi, kako da se bori i bode laktovima, i da se odrzi. Kad smo mogli da damo sve pozicije crnogorcima onda ne vidim razloga da ne damo Dzeju sansu kad covek dovoljno pokazao da mu je stalo d o Subotice. Makar ne vuce odavde kao crnogorci koji drze sve od Policije do sudstva i sve drzavne firme imaju direktore crnogorce. Na svim mestima crnogorci, eno gledajte Policiju i na crnogorci su svugde.
Kalesu
Šta je za njega gradonačelnička fotelja, kad je već bio državni sekretar jednog ministarstva. Ipak, za jednu njegovu sposobnost ste u pravu: koliko je samo izvukao novca iz raznih fondova i budžeta, niko ne zna. Te IPA projekti, gradski fondovi, pokrajinski, republički... Za to je, nesumnjivo, talentovan. Treba najstarijima omogućiti život dostojan čoveka, ali od jedne korisnice Gerontološkog (teško pokretna starica) sam čuo i neka zapažanja, kojima se jedan direktor ovakve institucije ne bi hvalio. Za to nisu presudni novci, već ljudi i njihov odnos prema drugima i prema svom poslu.
jeca Odgovori
Da bih dobio biko kakav pomen, ili ne daj Boze ulicu sa njegovim imenom, prvo mora nesto da mu se desi, ali ovaj ce zivet 100 godina, tako da ja i mnogi to necemo doziveti!
mareee Odgovori
Kralj Nenad!
Nesu za gradonacelnika, nema druge!
Marija Odgovori
Nemoze se svima ugoditi,Nenad ako prica ali i radi,Pustimo da bar neko radi i misli na Suboticu i suboticane, Od opstinske vlasti slaba vajda i to niko ne komentarise a ovaj covek koji zna.hoce i uradi puno za gerontoloski nije dobar ALI ZASTO: Ako znate bolje zasto niste do sada uradili nesto bolje. Gotovom poslu je lako naci mane ali uraditi tu se bas ne gurate u red,Bravo g-dine Ivanisevicu samo hrabro i dalje radite,
Strsljen
Za tebe 10% na sledecu platu...u potpisu Dzej
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.