Komentara: 14
Pregleda: 4750

Otvoren renoviran gerontološki klub "Centar 1"

28.06.2019. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
Od ponedeljka, više od četiri hiljade članova gerontološkog kluba "Centar 1" ponovo će moći da provodi svoje slobodno vreme i da uživa u raznim aktivnostima u ovom objektu, koji je nakon šestomesečnih radova na renoviranju, danas svečano otvoren.
Otvoren renoviran gerontološki klub "Centar 1"

Pre tačno 41 godinu otvoren je prvi gerontološki klub "Centar 1" u Subotici, iz kojeg su potom nikli klubovi u Kertvarošu, Bajnatu, Centru 2, a kasnije se otvorili i u prigradskim mesnim zajednicama. Koliko je ovaj klub značajan za našu zajednicu, dovoljno govori podatak da broji više od četiri hiljade članova, zbog čega je njegova obnova bila prioritet za Gerontološki centar.

- Radovi na klubu su koštali oko 140 hiljada evra, a ovo ulaganje je rezultat zajedničkog IPA projekta sa kolegama iz Hrvatske - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, dodajući da se nastavak ulaganja u domove i klubove očekuje i u narednom periodu. - Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji gerontološkog doma na Karađorđevom putu, zahvaljujući Ministarstvu energetike, uskoro počinje i renoviranje gerontološkog kluba "Centar 2", gde će biti uloženo oko 15 miliona dinara. U narednom periodu nas očekuje još lepih vesti iz Kancelarije za javna ulaganja, čini mi se najveći iznos koji je do sada uložen u socijalnu zaštitu u Subotici, kojim bismo napravili velike novine u gerontološkom domu u Dudovoj šumi, koji bi trebalo da bude najbolji dom tog tipa na Balkanu.

Otvoren renoviran gerontološki klub "Centar 1"

Prema rečima Predraga Radovića, pomoćnika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, Gerontološki centar u Subotici je jedan od najboljih u našoj zemlji, u koji je Pokrajinska vlada u protekle tri godine uložila oko 43 miliona dinara.

- To dovoljno govori koliku pažnju i značaj pridajemo socijalnoj zaštiti u Subotici, imajući pri tome na umu da su u prethodne tri godine Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat u sve ustanove socijalne zaštite uložili preko 600 miliona dinara i mislim da smo na dobrom putu da poboljšamo kvalitet usluge, a samim time i radni ambijent svih zaposlenih u socijalnoj zaštiti - istakao je Radović.

Otvoren renoviran gerontološki klub "Centar 1"

Rad Gerontološkog centra, kao i njegovih deset klubova, podržava i Grad Subotica koji je u ovoj godini iz budžeta izdvojio više od 48 miliona dinara za socijalnu zaštitu, istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstvo, pohvalivši saradnju u okviru IPA prekograničnog projekta koja je rezultovala obnovom ovog kluba.

- Ovo jeste primer dobre prakse, kako treba da sarađuju ustanove socijalne zaštite u regionu i u našoj zemlji. U ime grada čestitam i partnerima iz Đakova, Osijeka i Apatina i naravno našem Gerontološkom centru na svemu onom što su uradili u okviru ovog projekta i što će uraditi u narednom periodu, a pre svega mislim na otvaranje Regionalne akademije za negovatelje - poručio je Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra Otvaranje renoviranog Gerontološkog kluba "Centar 1" i proslava 41. rođendana Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4750
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ilija đukanović

gerontološki klub centar 1

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.