Komentara: 1
Pregleda: 18029

Otvoren prelaz Bački Vinogradi, uz dvokratno radno vreme

02.11.2020. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Nakon što je nekoliko meseci bio zatvoren, granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom otvoren je jutros u 7 časova, a putnici će srpsko-mađarsku granicu moći da prelaze svakog dana od 7 do 10 i od 16 do 19 časova, saopštila je Granična policija Mađarske.
Otvoren prelaz Bački Vinogradi, uz dvokratno radno vreme

Na ovaj potez odlučili su se kako bi se smanjio teret bilateralnog putničkog saobraćaja između Srbije i Mađarske, te obezbedio nešto brži prelaz granice.

Ipak, tranzitni saobraćaj na srpsko-mađarskoj granici u županiji Čongrad nastaviće da se odvija na graničnom prelazu "Horgoš 1", sa auto-puta.

Granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom otvoren je jutros u 7 časova, nakon što je nekoliko meseci bio zatvoren usled krize izazvane pandemijom virusa kovid-19. Uz granične prelaze Horgoš-Reske, Kelebija-Tompa i Bački Breg-Hercegsanto, koji rade 24 sata, ovo je četvrti granični prelaz koji je pušten u saobraćaj, a radiće dvokratno, od 7 do 10 i od 16 do 19 časova.

Podsetimo, za građane Srbije koji ulaze u Mađarsku još uvek su na snazi mere teritorijalnog i vremenskog ograničenja kretanja, te im je dozvoljen ulazak u susednu zemlju do 30 kilometara od granice, uz uslov da se vrate u roku od 24 sata. Na ovaj način je stanovnicima pograničnog pojasa dve zemlje omogućeno da nesmetano odlaze na posao i vraćaju se kući.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 18029

Povezane vesti

Povezane teme

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.