Komentara: 4
Pregleda: 28334

U Mađarsku samo preko tri prelaza, do 30 kilometara od granice i tranzitno

01.09.2020. u 09:30h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Građani Srbije mogu, bez testa na koronavirus, u Mađarsku do 30 kilometara od granice, uz obavezu da napuste zemlju u roku od 24 sata. Od danas su otvorena samo tri drumska prelaza sa Srbijom: Horgoš 1 (Reske), Kelebija (Tompa) i Bački Breg (Hercegsanto).
U Mađarsku samo preko tri prelaza, do 30 kilometara od granice i tranzitno

Mađarska je od ponoći zatvorila svoje granice za strance kako bi sprečila novi talas epidemije koronavirusa.

Iz novih mera izuzet je teretni i tranzitni saobraćaj kroz teritoriju našeg severnog suseda, a ulazak u zemlju stranim državljanima može odobriti policija, u slučaju neodložnih poslovnih, porodičnih i zdravstvenih razloga (poslovni put, lekarska intervencija, sportsko takmičenje, sahrana...) uz obavezan medicinski pregled.

Građani Srbije mogu, bez testa na koronavirus, u susednu zemlju do 30 kilometara od granice, uz obavezu da napuste Mađarsku u roku od 24 sata.

Državljanima Mađarske granice su otvorene, ali po povratku u zemlju moraju u dvonedeljni karantin iz koga mogu da izađu sa dvostrukim negativnim PCR testom (Ne idu o trošku Mađarske i priznaju se samo testovi urađeni u Mađarskoj).

Po informacijama Generalnog konzulata Mađarske u Subotici, od danas su otvorena samo tri drumska granična prelaza sa Srbijom i to Horgoš-Reske (autoput), Kelebija-Tompa i Bački Breg-Hercegsanto, koji rade puna 24 časa.

Policija Mađarske, za tranzitni saobraćaj iz pravca naše zemlje, odredila je granične prelaze Horgoš i Kelebiju, omogućen samo određenim putnim rutama, uz zaustavljanje samo na određenim stajalištima za odmor.

Nove mere prelaska mađarske granice važiće mesec dana.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 28334

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz kelebija

granični prelaz

granični prelaz bački breg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.