Komentara: 13
Pregleda: 5975

Otvoren Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“

04.06.2015. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova danas je otvoren deveti Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“ koji je okupio 230 izlagača iz Srbije, Mađarske, Republike Srpske, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Češke... Sajam će trajati do subote, ulaz je slobodan svakoga dana od 10 do 20 časova, sem poslednjeg dana, kada će vrata prestižne manifestacije biti otvorena do 18 časova.
Otvoren Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“

Iz godine u godinu, interesovanje za učešće na sajmu je sve veće, a po prvi put prostrana Hala sportova bila je tesna za sve one koji su želeli da predstave svoju delatnost, te, po rečima gradonačelnika Jenea Maglaija, možda će u budućnosti postojati potreba za većim izložbenim prostorom.

- Sajam je uvek bio mesto susretanja privrednika iz države i zemalja regiona, manifestacija gde se razmenjuju iskustva, ideje, poslovne energije, kontakti i jača privredna saradnja – istakao je gradonačelnik Jene Maglai prilikom otvaranja sajma. Tematski sajam obrađuje energetsku efikasnost kao vitalnu kategorju koja se ne odnosi samo na građevinarstvo, nego i na sve sfere upravljanja i korišćenja energije. Imaćemo brojne prateće programe, koji će po prvi put biti dislocirana od mesta održavanja sajma, kao što su predavanja na Građevinskom fakultetu, predavanja u Garancijskog fonda Vojvodine koja će biti održana u Tavankutu i Bačkim Vinogradima i baviće se energetskom efikasnošću u poljoprivredi. Ako želimo da u skoroj budućnosti napravimo ozbiljan iskorak u osnaživanju malih i srednjih preduzeća, ovakva sajmska manifestacija treba da je efikasna alatka u ostvarivanju tog cilja ne samo za region Subotice već i mnogo šire.

Otvoren Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“

Partner ovogodišnje manifetsacije je Privredna komora Republike Srpske.

- Rezultat dobre saradnje Republike Srpske i Republike Srbije, privrednih komora, poslovne zajednice u celini, pa i gradova Subotice i Banja Luke, je ovo partnerstvo na ovom sajmu – naglasio je Borko Đurić, predsednik Privredne komore Republike Srpske. - Moglo bi mnogo toga da se kaže o stanju provrede u regionu i moram istaći dve bitne stvari a to su mnogo veća podrška država domaćoj privredi  i regionalno povezivanje na što većem nivou, uz veliku podršku političkog faktora, koji mora uz bilateralne ugovore i sporazume naći način da privrede uveže na dobro osmišljenim projektima, ali i sa podrškom, kako finansijskom podsticajima i subvencijama, tako i kreiranju zakonskih propisa. Moramo zaboraviti priče i bajke o jeftinim kreditima i nekim fondovima, nego se što više osloniti na svoje snage i da svoje resurse stavimo po što povoljnijim uslovima na raspolajganje svojim privrednicima.

Izvor: Subotica.com
9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015" 9. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2015"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5975

Povezane vesti

Povezane teme

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.