• Pregleda: 5238

Otvoren Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“

U Hali sportova danas je otvoren deveti Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“ koji je okupio 230 izlagača iz Srbije, Mađarske, Republike Srpske, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Češke... Sajam će trajati do subote, ulaz je slobodan svakoga dana od 10 do 20 časova, sem poslednjeg dana, kada će vrata prestižne manifestacije biti otvorena do 18 časova.
Otvoren Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2015“

Iz godine u godinu, interesovanje za učešće na sajmu je sve veće, a po prvi put prostrana Hala sportova bila je tesna za sve one koji su želeli da predstave svoju delatnost, te, po rečima gradonačelnika Jenea Maglaija, možda će u budućnosti postojati potreba za većim izložbenim prostorom.

- Sajam je uvek bio mesto susretanja privrednika iz države i zemalja regiona, manifestacija gde se razmenjuju iskustva, ideje, poslovne energije, kontakti i jača privredna saradnja – istakao je gradonačelnik Jene Maglai prilikom otvaranja sajma. Tematski sajam obrađuje energetsku efikasnost kao vitalnu kategorju koja se ne odnosi samo na građevinarstvo, nego i na sve sfere upravljanja i korišćenja energije. Imaćemo brojne prateće programe, koji će po prvi put biti dislocirana od mesta održavanja sajma, kao što su predavanja na Građevinskom fakultetu, predavanja u Garancijskog fonda Vojvodine koja će biti održana u Tavankutu i Bačkim Vinogradima i baviće se energetskom efikasnošću u poljoprivredi. Ako želimo da u skoroj budućnosti napravimo ozbiljan iskorak u osnaživanju malih i srednjih preduzeća, ovakva sajmska manifestacija treba da je efikasna alatka u ostvarivanju tog cilja ne samo za region Subotice već i mnogo šire.

Partner ovogodišnje manifetsacije je Privredna komora Republike Srpske.

- Rezultat dobre saradnje Republike Srpske i Republike Srbije, privrednih komora, poslovne zajednice u celini, pa i gradova Subotice i Banja Luke, je ovo partnerstvo na ovom sajmu – naglasio je Borko Đurić, predsednik Privredne komore Republike Srpske. - Moglo bi mnogo toga da se kaže o stanju provrede u regionu i moram istaći dve bitne stvari a to su mnogo veća podrška država domaćoj privredi  i regionalno povezivanje na što većem nivou, uz veliku podršku političkog faktora, koji mora uz bilateralne ugovore i sporazume naći način da privrede uveže na dobro osmišljenim projektima, ali i sa podrškom, kako finansijskom podsticajima i subvencijama, tako i kreiranju zakonskih propisa. Moramo zaboraviti priče i bajke o jeftinim kreditima i nekim fondovima, nego se što više osloniti na svoje snage i da svoje resurse stavimo po što povoljnijim uslovima na raspolajganje svojim privrednicima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
GAS Odgovori
jel skular kao direktor suboticagas na manifestaciji ili kao uspesni privrednik.po plasticnim naocarima nemozemo da pogodimo.
borac Odgovori
bravo sto se subnor predstavio na sajmu imaju sta da pokazu.
robespjer Odgovori
baš ste V.I.P.
Vujat Odgovori
Jel ovaj sajam napravljen da bi se ovi nasi lokalni politicari, direktori itd. slikali sa sve VIP oko vrata ili sta? I dokle vise da dede od 60 godina pa nadalje da upravljaju nasim zivotaima? Mladi ljudi treba da su na tim pozicijama. Sta zna npr ovaj iz privredne komore, covek nosi to VIP oko vrata ne zna ni sta to znaci.
mali privrednik Odgovori
Ko vodi privrednu komoru,bolje da je nemamo!
Kuktin Odgovori
dobro ste dobacili, svaka cast. kao vasar u Paciru, 1985. godine. Ilija Maravic i Jene Maglai kada nesto oprave, nema greske. Samo su zaboravili da nisu namesnici u Bajmoku...
Donatela Odgovori
A cega je clan gradskog veca Vujadinovic, zar on nije na poslu ili se sve potire kada je slikanje na prvom mestu???
ikom Odgovori
Koje privrede, privreda u Subotici je OPLJAČKANA i to baš od strane ovih što se sada slikaju na sajemu, mnogi na ovom sajamu nemaju trunke morala i ljudskosti u sebi, posebno ovaj sindikalni čedin pulin koji je glavni razorač subotičke privrede.
Sramota da sloba voinović sedi 20 godina u privrednoj komori, sramota da uopšte postoi privredna komora i paraziti koji tobož rade nešto.
subotičanin Odgovori
Nije ni čudo da je privreda propala kada je vode ovakvi "stručnjaci".
Vesko Odgovori
Moze te slokati koliko hocete, nama je sve gore. Vi ste vasa dostignuca pokazali, narocito
gospoda iz gradske vlasti. Dosta mi je kad vidim dva brke, odmah se setim moje firme, dok
se oni kocopere neki im blazeno sire osmehe, umesto da su obojica odavno na drugom mestu.
Sting Odgovori
Vise politicara pardon politikanata od posetioca
Vesko Odgovori
Sve sami strucnjaci, na celu sa bivsim propalim direktorima i nacelnicima, a narocito
rukovodilac privredne komore, koji bi se mogao pakovati u penziju, ako vec nije u penziji.
Nece biti jedini sa platom i penzijom, a vecina nas je zbog takvih pod suspenzijom.
Sting Odgovori
Bio sam danas. Nije mi dao vrag mira. Razocaran sam. 30% proizvodnih preduzeca ostalo javni sektor mediji skole i marketing. Sram da Vas bude. Najveci utisak mi ostavio Bole za sankom jer ostali ni do kolena mu nisu... koliko ste samo para oprali kroz ovaj sajam?!?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.