• Pregleda: 2955

Sajam privrede (4-6. jun) u znaku energetske efikasnosti

Ovogodišnji IX međunarodni i regionalni sajam privrede „Susajam 2015“ održaće se u Hali sportova od 4. do 6. juna, a očekuje se učešće više od 230 izlagača iz Srbije i zemalja regiona.
Sajam privrede (4-6. jun) u znaku energetske efikasnosti

Ovogodišnji partner “Susajma 2015”, čija je tema energetska efikasnost, je Privredna komora Republike Srpske. Za organizaciju manifestacije, dva miliona dinara izdvojila je lokalna samouprava, milion dinara se očekuje od pokrajine, a „Subotičke pijace“ od same manifestacije očekuju prihod od 500 hiljada do milion dinara.

Istovremeno, na Radijalcu, u blizini Hale održaće se i „Dani pijaca Srbije“, koje organizuju udruženje „Pijace Srbije“, JP „Tržnica“ i „Subotičke pijace“, i Peti sajam domaće hrane, vina i rakije - „Ukusi tradicije“.

- Za izlagače ima mnogo pogodnosti, a jedna od njih je ponuda ekonomik štanda od devet kvadratnih metara koji s PDV–om košta 20 hiljada dinara. Takođe, popust za učešće na sajmu imaće oni koji prvi put izlaž, kao i stalni izlagači – istakla je Ilinka Vukoja, direktorka JKP “Subotičke pijace“. -Za one koji prvi put izlažu na sajmu predviđene su 30 odsto snižene cene zakupa, a za naše stare izlagače, predvideli smo popust od 25 odsto.

Na sajmu se očekuje više od 230 učesnika iz privrednih komora Republike Srpske, Hrvatske, Mađarske...

- Što se tiče naše države, za sada imamo, osim naše, prijavljeno još šest regionalnih privrednih komora – banatska, sremska, valjevska, zaječarska, kao i Braničevski okrug putem komore u Požarevcu – najavio je Ivan Vojnić Tunić, sekretar Regionalne privredne komore Subotica. - Očekujemo da nam se javi Leskovac i tada bi praktično zaokružili sve regije u Srbiji, te tako subotički sajam, posle beogradskog i novosadskog, polako postaje treća manifestacija ovog tipa u Srbiji.

U školskom poduzetništvu, koje je u sajamske aktivnosti uvedeno prošle godine, učestvovaće Politehnička, Tehnička, Hemijska, Ekonomska i Medicinska škola, a Gradska uprava će pomoći neka udruženja kojima nedostaje novac za učešće na sajmu, kao što je Udruženje inovatora i pronalazača Subotice,

- Mi smo i ove godine pozvali partnerske gradove i njihove privrednike tako da je već siguran i pouzdan dolazak izlagača iz Rumunije, Mađarske, Hrvatska će biti zastupljena mnogo više nego prošle godine, iz Bosne i Hercegovine uključujući i Republiku Srpske i Federaciju, očekujemo Crnu Goru – dodao je Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za malu privredu. - Za privrednike iz severnog dela Makedonija bilo je izvesno da će doći, imali smo ozbiljne dogovore, ali sada ćemo videti kako će ovi događaji uticati na njihov dolazak.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
forest gamp Odgovori
E ovo ce biti pravi 'SUSAM", zacinjen sa cvarcima i vinom sa peska. A ako se jave Leskovcani ,
za promenu bice i muckalice za delikates. Novi tradicionalni Brend na vidiku.
uvek u pravu Odgovori
Koje privrede? To je reč stranog porekla koja nije u upotrebi kod nas već dugo godina. Glavni eksponati na izložbi će biti aparati za kokice i pravljenje sladoleda. To je naša današnja privreda. Grad i za ovo daje dva miliona. Sabiram sve, pa ću na kraju godine objaviti koliko je para otišlo tamo gde nije moralo.
hmmm... Odgovori
Kao visegodisnji izlagac na ovom sajmu mogu samo dati jedan dobronameran savet svim potencijalnim izlagacima. Manite se ovog sajma, zaobidjite, ne trosite pare uludo, i 10 din je puno!!! Za 4 godine aktivnog izlaganja ne mogu reci da sam ostvario niti jedan koristan poslovni kontakt. Sa druge strane, takodje kao izlagac, obisao sam vise sajmova na zapadu. Ne moram reci da su rezultati neuporedivi. Ovaj "nas" sajam sluzi da se pojedinci slikaju, daju prividan "rad" na razvoju privrede, nakrkaju i konacnu operu neki opstinski dinar, pa kud koji mili moji. Bolje tih 20000 uloziti u reklamu, veci je efekat. Ajd zdr
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.