Komentara: 2
Pregleda: 3904

Otvoren 20. Međunarodni festival pozorišta za decu

20.05.2013. u 14:42h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta u Subotici svečano otvoren 20. Međunarodnih festival pozorišta za decu, na kome će za 7 dana biti odigrana 21. predstava u izvođenju 21 pozorišta iz 14 zemalja.
Otvoren 20. Međunarodni festival pozorišta za decu

Prilikom otvaranja festivala dodeljene su i prestižne nagrade, kao što su nagrada za životno delo “Mali princ”, a nagradu je , pored velikog broja istaknutih pojedinaca, primio i direktor Festivala Slobodan Marković. Ovogodišnji festival će biti u fokusu srpskog lutkarstva i pozorišnog stvaralaštva za decu koje će biti predstavljeno kroz izložbu lutaka, kostima, scenografskih skica i pozorišnih fotografija, naučnih skupova na datu temu i učešća pozorišta iz Srbije u programima Festivala.

Međunarodni Festival pozorišta za decu je manifestacija sa kojom Subotica može da se ponosi, što potvrđuju i gosti koji su u naš grad došli sa različitih krajeva sveta, istakao je direktor Festivala Slobodan Marković. Osim Rusije, Francuske, Slovačke, Poljske, Belorusije, Hrvatske, Austrije, Bugarske, Mađarske, Italije, Makedonije, Slovenije i Srbije, po prvi put na festivalu gostuje i pozorište iz Japana.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja dodeljene su brojne nagrade, koje je većinom uručio gradonačelnik Subotice Modest Dulić, dok je predsednik saveta festivala Jovan Ćirilov uručio je nagrade za životno delo “Mali princ” banjalučkom književniku i profesoru režije za lutkarski teatar Predragu Bjeloševiću i slovačkoj scenografkinji i kostimografkinji Evi Farkašovoj. Nagrade je primio i direktor festivala Slobodan Marković. Po rečima gradonačelnika ova manifestacija je zahvaljujući svom karakteru postala prepoznatljiva ne samo u gradu, nego i u regionu i po kojoj je Subotica, između ostalog ponela epitet grada festivala.

Održavanje ovogodišnjeg festivala pomogli su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Grad Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu Otvaranje 20. jubilarnog Festivala pozorišta za decu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3904
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.