• Pregleda: 10887

Otvaranje starog prelaza Horgoš do 1. avgusta

Stari granični prelaz sa Mađarskom Horgoš biće otvoren do 1. avgusta, najavio je državni sekretar u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern. On je za subotičku RTV Panon rekao da će građevinski radovi na revitalizaciji ovog prelaza biti završeni do 1. jula, nakon čega će još mesec dana trajati "postavljanje objekta u funkciju".
Foto: RTV Panon
Otvaranje starog prelaza Horgoš do 1. avgusta

- "Biće sve završeno, možda će neki manji radovi naknadno, ali je važno da će biti otvoreno 1. avgusta, to je rok. Mi ćemo granični prelaz, kako mađarska tako i naša strana, nazvati Horgoš-2. Na autoputu i na prilaznim putevima će biti označen tablama, dakle svi će moće da nađu granični prelaz”" - kaže Kern.

Nakon završetka radova, tu će funkcionisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, odnosno kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu.

Meštani kažu da će otvaranje starog prelaza mnogo pomoći jer će skratiti vreme čekanja, pogotovo tokom leta kada gastarbajteri putuju kući i kada treba dugo čekati na prelazak.

Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica i pomoćne prostorije.

foto: RTV Panon

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

12
A. Odgovori
Ali ce zato raditi nazalost isto od 7-19h ... :/
madjar Odgovori
dali ce prelaz biti otvoren od 00-24 h ??
Nesha Odgovori
Do 1og avgusta??? Valjda, od 1og avgusta.
Alex Odgovori
Trebalo bi dozvoliti prelaz samo onima koji imaju madj i sr pasose!
city woman Odgovori
Kod nas sve sa zakasnjenjem, uprkos tome pozdravljam odluku.
Antal Odgovori
ovakvi kadrovi stajace SVM skupo u Subotici bilo sta da Pastor uspe da sredi za Suboticu
Lex Télor Odgovori
taman na kraju sezone :D
voyager Odgovori
Potez, radi resavanja letnjih guzvi, apsolutno pozdravljam, ali ne i to sto je drzavni sekretar imre kern (mala slova nisu slucajna), jer on toliko vredi da bi ga trebalo cuvati dugo dugo (razlozi hronoloski: [*...*], gazdovanje opstinskim poslovnim prostorima, mnoge odluke Izvrsnog veca Subotice, usmeravanje aktivnosti na precistacu u Subotici itd. itd. itd. Uzas jedan. Stvarno bogata zemlja i stvarno glupi naroDI!
pth Odgovori
Nigde ne vidim da pominju 2015.-tu!!!!
Punisher Odgovori
Madjari su opet sve uradili na vreme samo ovi nasi kasne po obicaju
smith.jr Odgovori
Ovi se pripremaju da nas NE PRIME u EU, jer da hoce da nas prime onda bi zatvarali granicne prelaze, a ne otvarali nove
sand Odgovori
Tako treba
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.