• Pregleda: 6169

Krajem meseca otvaranje starog graničnog prelaza na Horgošu

Stari granični prelaz sa Mađarskom na Horgošu biće otvoren krajem jula. U toku su građevinski radovi na revitalizaciji ovog prelaza i postavljanje objekta u funkciju. Paralelno sa ovim radi se rekonstrukcija autoputa kod bikovačke petlje.
Krajem meseca otvaranje starog graničnog prelaza na Horgošu

Putari AD "Vojputa" intenzivno rade na rekonstrukciji starog graničnog prelaza na Horgošu koji će biti korišten za prelaz putničkih automobila. Mađari su već uradili svoj deo posla sa druge strane granicе, a završetak rekonstrukcije na našoj strani očekuje se do 15. jula.

Prelaz će biti otvoren za saobraćaj krajem narednog meseca, a istovremeno se radi i na rekonstrukciji 800 metara leve trake autoputa prema Novom Sadu kod bikovačke petlje. Preostala traka podeljena je na dva dela i saobraćaj se odvija bez zastoja. Saobraćaj će biti vraćen na obe trake do 10. jula.

Nakon završetka radova, tu će funkcionisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, odnosno kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu. Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica i pomoćne prostorije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
srbenda iz backe topole Odgovori
..Bravo..odicno resenje za nas nostalgicne.. !!!!
sekula Odgovori
Ako funkcioniše kao na Bačkim Vinogradima bolje da ga ne otvaraju.Takvo maltretiranje u sporost u kontrolu od strane madjarsku nisam nigde pre dozeveo.Imam utisak ko da namerno usporeno rade.
Olivera Odgovori
Poštovani, da li mozda neko ima informaciju da li treba vinjeta za auto-put da se kupi ako se ide/vraca u/iz Morahaloma preko Roszke/Horgoša? Hvala!
sekula Odgovori
Treba vinjeta jer koristiš deo autoputa od mađarskog prelaza Reske do skretanja za Morahalom.Tih 800 metara se placa.
Sloba Odgovori
Ako ima neki iskusni granicar da mi kaze kolika je guzva na Horgosu krajem jula :-) I da li je bolje ici na Kelebiju/Djalu/Backi Breg, koji, koliko sam cuo, ne rade ceo dan.
sean Odgovori
Danas je 29 juli i graniçni prelaz jos nije otvoren!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.