Komentara: 13
Pregleda: 5734

Otkazani Berbanski dani

08.09.2020. u 20:05h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija u čast berbe grožđa i drugog voća, po kojima je naš kraj prepoznatljiv, planirana je po kalendaru dešavanja za predstojeći vikend na Paliću, ali će nažalost, kao i druga brojna javna okupljanja i manifestacije, biti otkazana. Otkazana je i manifestacija u Hajdukovu, koja se održava nedelju dana kasnije.
Otkazani Berbanski dani

Berbanski dani na Paliću prošle godine obeležili su jubilej 30 godina održavanja, a manifestacija je tradicionalo okupila veliki broj izlagača, ali i posetilaca koji su mogli da uživaju u voćnim plodovima, pre svega grožđu, jabukama ali i drugim voćem sa plodne vojvođanske zemlje.

Uz zabavni i gastronomski program u okbiru Berbanskih dana na Paliću organizuje se bazar rukotvorina i mala pijaca prerađevina, meda, voća i, naravno, vina. Ipak, ove godine, shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciju u našoj zemlji i riziku koji nose masovna javna okupljanja, odlučeno je da se 31. izdanje odloži za narednu godinu.

Otkazani Berbanski dani- Nakon dužeg razmatranja, kao i praćenja epidemiološke situacije u zemlji i preporuka Kriznog štaba Vlade Srbije, a uz konsultacije sa našim dugogodišnjim saradnicima, doneli smo odluku da se Berbanski dani ove godine neće održati - objašnjavaju iz preduzeća Park Palić - Savesnim ponašanjem i otkazivanjem manifestacije želimo da ispratimo odgovorne odluke koje je Grad Subotica doneo po pitanju otkazivanja mnogobrojnih manifestacija, ali i poručimo da je bezbednost i zdravlje svih nas na prvom mestu.

Za vikend Berbanskih dana već je uobičajnjeno da Palić posećuju turisti kako iz Srbije tako i regiona, ali ove godine povoda za takvo okupljanje nažalost neće biti.

Otkazani Berbanski daniKao i ranijih godina, nedelju dana posle palićkih Berbanski dani se održavaju u Hajdukovu, ali iz istih razloga ni oni se neće održati. Manifestacija u Hajdukovu, koja okuplja vinogradare, proizvođače vina, medare, cvećare, zanatalije iz subotičko-horgoške regije, traje preko pola veka i jedna je od najstarijih ovog tipa na severu Bačke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5734

Povezana vest

Povezane teme

berbanski dani

berbanski dani na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.