Komentara: 4
Pregleda: 3437

"Berbanski dani" u Hajdukovu će se održati u skromnijem formatu

15.09.2020. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
"Berbanski dani" u Hajdukovu održaće se u nedelju, 20. septembra, u dvorištu Mesne zajednice, s početkom u 9 časova. Manifestacija će trajati samo jedan dan, uz dva sata kulturno-umetničkog programa.
"Berbanski dani" u Hajdukovu će se održati u skromnijem formatu

Iako je ranije najavljeno da se ovogodišnja manifestacija otkazuje, usled nešto povoljnije epidemiološke situacije organizatori su odlučili da se "Berbanskih dani" u Hajdukovu ipak održe, ali u značajno skromnijem formatu. Umesto dosadašnja tri dana, manifestacija će trajati samo jedan dan i to uz dva sata kulturno-umetničkog programa.

- "Berbanski dani" u Hajdukovu se u kontinuitetu održavaju od 1968. godine i to je jedan od razloga zbog kojih smo želeli da se ovogodišnja manifestacija održi, pa makar i u skromnijem obliku. Imamo lepu i dugu tradiciju i kada bismo se za pet godina osvrnuli, siguran sam da bi nam svima bilo žao da je samo ove godine prekinuta - kaže Rudolf Šovenji, organizator manifestacije.

"Berbanski dani" u Hajdukovu će se održati u skromnijem formatu"Berbanski dani" u Hajdukovu će se održati u skromnijem formatuOtvaranje 52. po redu "Berbanskih dana" zakazano je za nedelju, 20. septembra, u dvorištu Mesne zajednice u 9 časova, kada će nakon kratkog pozdrava organizatori darivati bebe koje su u toku protekle godine rođene u Hajdukovu. Potom će uslediti ceremonija posvećivanja voća i otvaranje tradicionalne izložbe ovih plodova, a manifestaciju će zatvoriti vrlo kratak kulturno-umetnički program.

- Prethodnih godina smo kuvali pasulj, gulaš i pripremali razna jela, a ove godine toga neće biti, nećemo prodavati piće i hranu na štandovima. Takođe, manifestacija će se održati uz poštovanje svih propisanih mera, a koje podrazumevaju da na otvorenom može da se okupi najviše 500 ljudi, da se održava distanca uz nošenje zaštitnih maski - poručuje Šovenji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3437

Povezana vest

Povezane teme

berbanski dani

berbanski dani na hajdukovu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.