Komentara: 7
Pregleda: 10919

Osnovci i srednjoškolci iz Subotice počinju takmičenja na Olimpijskim igrama učenika

09.05.2016. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Osnovci i srednjoškolci iz Subotice počinju takmičenja na Olimpijskim igrama učenika

Fudbaleri Tehničke škole "Ivan Sarić" su danas u ranim jutarnjim časovima krenuli put Vranja gde se održavaju "X Školske Olimpijske igre učenika Srbije". Ekipu čine: Marjan Nikolić, Žarko Stevanović, Luka Pavlović, Milan Lučić, Vojislav Stanaćev, Mića Došlov, Stefan Paunović, Veljko Stojanović, Miloš Stojanović i Nemanja Anđelić.

Njihovo takmičenje počinje danas od 15 časova i odigraće dve utakmice. Učestvuje 9 najboljih školskih ekipa Srbije. Subotičani su u grupi sa školama iz Prokuplja i Leposavića. U zavisnosti od današnjeg plasmana, sutra se formiraju grupe za borbu za  plasman.

Subotička ekipa se nedavno vratila iz Poreča gde je uzela učešće na Svetskom prvenstvu srednjih škola u futsalu, a na kojem je zauzela 12. mesto od 23 ekipe.

U odnosu an Poreč u Subotičani će u Vranju nastupiti u nešto izmenjenom sastavu. Aleksandar Popović, Luka Đurović i Bogdan Stamenković zbog povreda i obaveza prema FK "Spartak" nisu dobili dozvolu matičnog kluba da nastupaju za školu. Njihovo mesto popunili su maturanti škole Stefan Paunović, Veljko Stojanović, Miloš Stojanović i Nemanja Anđelić. Takođe zbog obaveza profesor Nebojša Brešćanski je svoje mesto prepustio kolegi Srđanu Dakiću.

Pored fudbalera Tehničke škole učešće na Olimpijskim igrama uzeli su još odbojkaši "Politehničke škole", zatim odbojkaši OŠ "Sonja Marinković", fudbalerke OŠ "Sečenji Ištvan", stonoteniske ekipa iz Tehničke škole "Ivan Sarić", Hemijsko-tehnološke škole, Ekonomske škole, kao i OŠ "Jovan Mikić".

Među takmičarima iz Subotice koji će nastupiti u Vranju nalaze se i gimnastičari iz osnovnih škola "Jovan Jovanović Zmaj", "Sveti Sava" i "Hunjadi Janoš" kao i gimnastičari Medicinske škole.

Na školskim olimpijsim igrama nastupiće i 62 plivača iz više osnovnih i srednjih škola iz Subotice, kao i atletičari OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i Medicinske škole.

Spisak svih takmičara iz osnovnih i srednjih škola u Subotici pogledajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 10919

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

mešc

olimpijske igre učenika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.