• Pregleda: 9909

Dvanaest medalja učenika iz Subotice na školskoj Olimpijadi u Vranju

Od 9. do 14. maja u Vranju su održane 10. Olimpijske igre učenika osnovnih i sredjnih škola na kojem je učestvovalo nekoliko hiljada dece iz čitave Srbije, a među njima i oko 150 Subotičana. Medalje su osvajane u fudbalu, gimnastici, atletici, plivanju, stonom tenisu i džudou.
Dvanaest medalja učenika iz Subotice na školskoj Olimpijadi u Vranju

Savez za školski sport i udruženje Pedagoga fizičke kulture grada Subotice uz podršku lokalne samouprave, učinili su veliki trud da deca iz Subotice budu učesnici igara i da promovišu svoj grad na najbolji mogući način.

Oko 150-oro dece iz Subotice kvalifikovalo se za Olimpijske igre i ostvarilo zapažene rezultate. Pored nekoliko plasmana od 4. do 6. mesta osvojeno je i 12 medalja u različitim sportovima (4 zlatne, 2 srebrne i 6 bronzanih)

Ekipa Tehničke škole "Ivan Sarić" posle učestvovanja na Svetskom prvenstvu u futsalu, osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje u Vranju još jednom je pokazala da su odlična ekipa.

U kraljici sportova, atletici, zlatne medalje u disciplini 300 metara osvojili su  Jovana Vukas (OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"), zatim Dario Bašić Palković i Nina Crnković, oboje iz OŠ "Sveti Sava".

U plivanju Subotičani su osvojili tri medalje - Teodora Der (OŠ "Sonja Marinković") srebro u disciplini 50m slobodno, Sara Evetović (OŠ "Sečenji Ištvan") srebro u disciplini 50m delfini Balaž Farkaš (OŠ "Majšanski put") bronza u disciplini 50m prsno.

Bronzane medalje učenici iz Subotice osvajali su u stonom tenisu - Ela Halas (ESS "Bosa Milićević"), kao i džudisti Milica Nestorović (ESS "Bosa Milićević") i Mateja Borojević (OŠ "Majšanski put").

Medalje su osvajane i u gimnastici, i to ona najsjanija za Lejlu Erceg, učenicu OŠ "Sveti Sava", odnosno bronzanog sjaja za Dušana Budimira iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Pored atletičara, plivača, stonotenisera, džudista i gimnastičara, u Vranju su nastupili i odbojkaši.

Zapaženi rezultati sa kojima treba da se ponosimo!

Iz Saveza za školski sport i udruženja Pedagoga fizičke kulture grada Subotice ističu da su zadovoljni nastupom subotičkih školaraca, a posebno su se zahvalili nastavnicima i profesorima na njihovom doprinosu.

- "Čestitamo svim osvajačima medalja, zatim svima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama kao i njihovim nastavnicima i profesorima koji su zaslužni takođe za njihove uspehe. Savez za školski sport i udruženje pedagoga fizičke kulture grada Subotice već od septembra kreće u novi Olimpijski ciklus i u nova takmičenja na svim nivoima." - navodi se u saopštenju ovog Saveza

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Roditelj Odgovori
Cestitam osvajačima medalja . A takođe čestitam i na organizaciji . Plivači su trebali krenuti put Niša u 3:30 , istini za volju , autobus je kasnio pola sata pa smo se smrzavali napolju pa se krenulo u , korektnih 4:00 !! Bilo bi verovatno i više uspeha da su organizatori ( Savez za Školski Sport Srbije i naši Subotičani ) našli rešenje da se deca takmiče u realnim uslovima , kao npr. deca iz Bg i južnije . Ali nije bilo volje da se to rešava .
Školarac Odgovori
Bravo za sve učesnike i divne profesore fizičkog vaspitanja, moj predlog je uvesti više časova fizičkog barem 2 puta nedeljno po dva časa zajedno kako je nekada bilo kada su moji roditelji pohađali školu.
Fizičko je potrebno deci i omladini za mentalno i fizičko zdravlje, bolje da se ukinu neki nepotrebni časovi i da se uvede više fizičke aktivnosti.
xxy Odgovori
U zdravom telu je zdrav duh. ČESTITAM!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.