• Pregleda: 4007

Oskrnavljena bista Ambrozija Boze Šarčevića

Oskrnavljena bista Ambrozija Boze Šarčevića

Nepoznati počinioci su tokom noći skinuli bistu Ambrozija Boze Šarčevića sa postolja i postavili je na obližnju klupu. Bista subotičkog književnika nalazila se u Parku Ferenca Rajhla i predstavljala je rad i poklon poznatog vajara Ivana Meštrovića.

Služba Komunalne policije je jutros izašla na teren i uklonila bistu iz parka, u kojem je ostao samo kameni deo postolja. Razlog, kao ni počinioci ovog dela, još uvek nisu poznati.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Iko Odgovori
Sigurno "neki" imaju nekog u porodici ko je alergičan, a usput čuli da je još uvek u toku borba protiv ambrozije. Jedan od njih zna čitati, pa je na bisti pročitao reč "ambrozija", pa reče, ajde da ovo iztamanimo.
Samo nažalost nisu znali da je Ambrozija toliko teška, pa su vrlo brzo odustali od akcije.
ffilozoff
P.S. pocinitelji su verovatno poznati policiji...sedeli i pili u parku,ili mrtvi pijani napustili lokale u okolini...
Djuro
Čika Ambrozije se umorio pa seo na klupu! Barem ga nisu ukrali....
lojpur Odgovori
ovo je najveci problem subotice, a pogotovo tog parka
Uvek u pravu Odgovori
Čekajući vizu za neku od zapadnoevropskih zemalja subotička omladina se zabavlja u nedostatku pametnijeg posla.
ffilozoff Odgovori
NARKOMZNANI ...,pa da narusavate kulturu grada SUBOTICE!!! Policija je najveci krivac,jer ne patlorira gradom,a pogotovo posle 22h!!! Samo da obidju perkove,lokale,oko 22h,legitimisu.... Pa nemoguce da ne znate 20-30 kretena ovog grada i da uvek znate ko pravi sranja.... moja baba bi resila slucaj!!!
George Odgovori
Mislim da su i decija igralista unistena, o tome ne vodite evidenciju? Sramota kako nam deca odrastaju u jednom gradu!! Ajmo podelite kantu farbe radnicima i barem ofarbajte igralista... Ovo je ruglo! Borba za decu!!!
panonski čamac Odgovori
Ma, problem je to što smo neiživljena stoka. Ako su nam svi PTT ormani i korpe po ulicama išutani, ako je zelena fontana u rasulu i ako imamo grafite na spomenicima kulture, šta vam je ovo čudno?
Flintstone Odgovori
Ovo društvo doživelo je moralno posrnuće koje je nemoguće zaustaviti.Primitivizam i nekultura postali su toliko rasprostranjeni da se više i ne karakterišu kao devijacija.Danas je nenormalno biti kulturan, obrazovan, učtiv... Subotica ,kao najveća palanka na svetu, zauvek će ostati zarobljenik ovakvih pojava....Šljam i ološ, od loše majke i još goreg oca.
C Odgovori
Ma sve ja razumem, da piju, da puše, da se drogiraju, ali da skidaju betonske glave to nikako ne mogu da razumem.
MC Hammer Odgovori
Nemaju onik pojma ko je Šarčević (a ni ko je Meštrović). Zazvučalo im ime i prezime kao da nije "naše", a ko nije naš, taj ne može biti dobar i sigurno mrzi naš "rod". Dakle, dole sa njim! To im se servira na TV-u, pa se i ne čudim.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.