Komentara: 6
Pregleda: 6260

OŠ "Miroslav Antić" i zvanično počela da koristi elektronski dnevnik

08.09.2017. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Osnovna škola "Miroslav Antić" sa Palića ušla je među prvih 200 škola u Srbiji u pilot projekat korišćenja elektronskog dnevnika. Ovaj dnevnik omogućiće nastavnicima, razrednim starešinama i direktoru škole da na brz, jednostavan i pouzdan način vode evidenciju o učenicima.
OŠ "Miroslav Antić" i zvanično počela da koristi elektronski dnevnik

Za OŠ "Miroslav Antić", elektronski dnevnik nije novost, jer ova škola više od 15 godina koristi veoma sličan program vođenja evidencije učenika. 

- Naša škola je mnogo ranije počela da koristi elektronski dnevnik, koji smo otkupili od jedne firme i taj softver smo koristili više od 15 godina. Naše kolege, nastavnici i roditelji već imaju iskustva sa korišćenjem elektronskog dnevnika, te prelazak na njegovu zvaničnu upotrebu neće predstavljati problem - kaže Aleksandar David, koordinator OŠ "Miroslav Antić".

Elektronski dnevnik u potpunosti zamenjuje dosadašnji papirni oblik vođenja evidencije, te pruža mogućnost uvida u informacije u trenutku njihovog nastanka. Takođe, smanjuje mogućnost greške i subjektivnosti u ocenjivanju znanja učenika i pruža kompletan uvid u njihov napredak i rad profesora i škole. Prema rečima koordinatora OŠ "Miroslav Antić", reakcije nastavnika su veoma pozitivne, jer im ovaj dnevnik znatno olakšava i ubrzava rad.

- Svi podaci su im pregledni, jer je interfejs u dnevniku veoma dobro urađen. Ukoliko dođe do greške i nastavnici unesu pogrešnu ocenu, na raspolaganju imaju 30 minuta da je isprave. Ukoliko nakon toga pokušaju da je isprave, automatski se šalje zahtev direktoru škole, sa obrazloženje zašto se ocena ispravlja. Na ovaj način, ne postoji mogućnost zloupotrebe i naknadnog ispravljanja ocena. Takođe, kako bi bila veća objektivnost u ocenjivanju, nastavnici mogu da vide samo ocene iz svog, ali ne i iz drugih predmeta - objašnjava Aleksandar David.

OŠ "Miroslav Antić" i zvanično počela da koristi elektronski dnevnik

Roditelji i učenici škole u ovom trenutku još uvek nemaju pristup elektronskom dnevniku, a to će im biti omogućeno tokom ovog meseca.

- Dnevniku će moći da pristupe putem naloga, koji će sadržati korisnično ime i lozinku. Lozinke su veoma dobro zaštićene, tako da ne postoji bojazan da će neko upasti u sistem. Obaveštenja će dobijati putem mejla i sms poruka, onog trenutka kada dete bude upisano u dnevnik i kada nastavnik unese ocenu - kaže koordinator OŠ "Miroslav Antić", dodajući da su jedine mane ovog sistema ukoliko dođe do nestanka struje i nestabilan internet. 

U toku školske godine, u planu je da se još pet servisa uključi u elektronski dnevnik, odnosno elektronska lektira, virtuelni muziji, informacioni sistemi, nacionalna platforma, distribucija i korišćenje odobrenih digitalnih sadržaja.

Od ukupno 1.800 škola u našoj zemlji, samo 200 je ušlo u program korišćenja elektronskog dnevnika, a u Subotici to su "Politehnička škola" i OŠ "Miroslav Antić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6260

Povezane vesti

Povezane teme

elektronski dnevnik

školska godina

oš miroslav antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.