Komentara: 8
Pregleda: 3219
Foto

OŠ "10. oktobar" dobila novi sportski teren

13.05.2021. u 18:12h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući agilnosti rukovodstva koje je uspešno apliciralo za projekte u OŠ „10. oktobar“ stigla su sredstva za uređenje školskog terena i hodnika škole, koja ove godine obeležava šest decenija rada.
OŠ "10. oktobar" dobila novi sportski teren

Kako je objasnio Balint Pastor, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada, škola je uspešno realizovala tri projekta. Sanacija sportskog terena uradiće se sredstvima od 2,4 miliona dinara dobijenih putem konkursa kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok će Ministarstvo pravde i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine sa ukupno milion i po dinara finansirati oblaganje hodnika keramičkim pločicama, što će biti realizovano tokom letnjeg raspusta.

OŠ "10. oktobar" dobila novi sportski teren

- Da bi se institucije razvijale potrebni su kvalitetni projekti i zato je važno da škole imaju sposobne direktore, ali i lobi da bi projekti dobili sredstva. Tačno je da se radi o javni sredstvima i poreskim dinarima, ali su oni mogli da se investiraju i u nekim drugim područjima širom Srbije. To što su baš ovde je zasluga Mihalja Njilaša, državnog sekretara u Ministarstvu pravde, Žolta Sakalaša, potredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine, i Lasla Kormanjoša, zamenika pokrajinskog sekretara za sport i omladinu – naglasio je Pastor. - Za Suboticu je bitno što imamo podršku republičkih i pokrajinskih organa, a Grad je pomogao prilikom izrade konkursne dokumentacije, tako da se radi o saradnji sva tri nivoa vlasti.

Sredstva za sređivanje unutrašnjosti škole dobijena su iz fonda u koji se sliva novac uplaćen po oportunitetu.

- Ministarstvo pravde pomaže značajne projekte u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i obrazovanju i svake godine, od sredstava koji se skupljaju u krivičnom postupku na osnovu sporazuma između tužilaštva i počinilaca dela, finansiraju se različiti projekti. Ove godine smo imali na raspolaganju 500 miliona dinara i zadovoljan sam što su OŠ „10. oktobar“ i OŠ „Sveti Sava“ uspešno konkurisali za ova sredstva – istakao je Mihalj Njilaš, državni sekretar u Ministarstvu pravde. – U ovoj školi će se urediti hodnik, a OŠ „Sveti Sava“ dobila je 2.5 miliona dinara sa kojima će rešiti pitanje sistema centralnog grejanja.

OŠ "10. oktobar" dobila novi sportski teren

U protekle četiri godine iz budžeta Pokrajinske vlade u OŠ „10.oktobar“ uloženo je oko deset miliona dinara, koja su korišćena za infrastrukturno poboljšanje i za programe i projekte.

- Saradnja  svih niova vlasti u sferi obrazovanja je jako bitna i bez nje je veoma teško pokriti sve potrebe škola. Ne možemo da imamo kvalitetno obrazovanje bez dobrih objekata koji nastavnicima i đacima omogućavaju dobre uslove za rad – dodao je Laslo Kormanjoš, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

Sanacija sportskog terena najviše je obradovala 350 đaka ove škole koji će sada imati uslove za bezbednije časove fizičkog i boravak na odmoru.

OŠ "10. oktobar" dobila novi sportski teren

- Školski teren je bio u kritičnom stanju, nije više bio bezbedan za časove fizičke kulture i zato smo konkurisali za sredstva Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Uz pomoć 2.4 miliona dinara, koje smo u celosti dobili od sekretarijata, teren je saniran i ponovo ofarban i radujemo se što naši učenici sada pod bezbednim uslovima mogu da provode časove i odmore – kaže direktorka škole Melinda Đurić Kiš.

Izvor: Subotica.com
Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu Obilazak povodom investicija u obrazovnu ustanovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3219
Povezane teme

mihalj njilaš

OŠ 10. oktobar

balint pastor

melinda kiš đurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.