Komentara: 3
Pregleda: 2822

Oprezno sa pirotehnikom! Budite odgovorni prema sebi i okolini

31.12.2015. u 16:25h
Izvor: Subotica.com
Tokom današnjeg dana i tokom noći očekuje se pojačano korišćenje pirotehničkih sredstava. Policija upozorava da će biti pojačana kontrola načina i mesta korišćenja ovih eksplozivnih naprava. Posebno apelujemo na građane da budu odgovorni prema starijim osobama kao grupi koja je među najosetljivijom na prasak petardi.
Oprezno sa pirotehnikom! Budite odgovorni prema sebi i okolini

Svedoci smo, pogotovo poslednjih desetak dana, da se sve više čuju detonacije raznih pirotehničkih sredstava koje mogu i da ugroze zdravlje kako onih koji ih iniciraju, tako i onih koji se nalaze u neposrednoj okolini. Danas je u ponudi veliki broj tipova petardi koje imaju različitu snagu detonacije ali u svakoj situaciji potrebno je odgovorno se ponašati, a pogotovo onemogućiti korišćenje istog licima koja svojom zrelošću nisu pokaza neophodnu odgovornost kako bi se sprečile neželjene posledice.

Iz Policijske uprave Subotica podsećaju građane da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u  zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

U saopštenju se napominje da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava., navodi se na kraju saopštenja PU Subotica.

Apelujemo na građane i da uzmu u obzir da svaki prasak petarde izuzetno negativno utiče na domaće životinje, koje zbog pretrpljenog straha i stresa mogu da imaju i trajne posledice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2822

Povezana vest

Povezane teme

pirotehnička sredstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.