Komentara: 37
Pregleda: 5321

Dulić negirao krivicu, pušten kući

10.10.2012. u 01:58h
Izvor: Portal "B92"
Bivši ministar Oliver Dulić napustio zgradu Specijalnog suda nakon četvoročasovnog saslušanja. On je poručio da je izašao kako je i ušao - kao slobodan čovek. Dulić je u sud došao oko 12h u pratnji advokata i proveo je unutra oko četiri časa. Negirao je krivicu, a tužilac nije tražio pritvor. Tužilac za organizvani kriminal Miljko Radisavljević je izjavio da pritvor nije tražen jer za to nema zakonskih osnova.
Dulić negirao krivicu, pušten kući

"Ceneći danas iznetu odbranu osumnjičenog Dulića i do sada prikupljene dokaze, a pre svega iskaze drugih osumnjičenih Tužilaštvo je stalo na stanovište da nije bilo zakonskih osnova za predlaganje pritvora za Dulića", naglasio je tužilac Radisavljević.

Dulić se u svojoj odbrani detaljno izjasnio o svim navodima krivične prijave i odgovarao na sva pitanja zamenika tužioca i njegovih branilaca, napomenuo je Radisavljević.

Tužilac je naveo da će nastaviti rad na tom predmetu kako bi u što kraćem roku, u narednih nekoliko dana, mogla da se donese konačna odluka povodom krivične prijave koju je Uprava kriminalističke policije podnela protiv Dulića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav jedan.

Dulić, njegov nekadašnji pomoćnik Nebojša Janić i v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja u slučaju dodeljivanja dozvola firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova. I Drobnjak i Janjić su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Dulićev advokat Miloš Paligorić je rekao da tužilac nije predložio da se Duliću odredi pritvor, dok njegov klijent nije želeo da daje izjave.

Paligorić je rekao da je Dulić tri i po sata iznosio svoju odbranu i odgovarao na pitanja zamenika tužioca za organizovani kriminal, nakon čega je pušten kući.

Dulić je na salušanju ponovio da nije kriv i da nije uradio ništa nezakonito, rekao je njegov branilac koji je prisustvovao saslušanju. Advokat Paligorić je naveo i da Dulić nije pušten na slobodu, jer, nije ni bio lišen slobode. On je dodao da je saslušanje Dulića bila najobičnija istražna radnja.

Na pitanje šta će se dalje dešavati, advokat je rekao da bi moglo da krene ispitivanje svedoka možda i veštačenje uz napomenu da se radi o delu za koje je propisana kazna od šest meseci do pet godina.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 5321

Povezane vesti

Povezane teme

Oliver Dulić

nebojša janjić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.