Komentara: 23
Pregleda: 5763

Oko 300 slobodnih radnih mesta na predstojećem Sajmu zapošljavanja

10.04.2018. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Subotica, organizuje 20. aprila Sajam zapošljavanja. U atrijumu hotela "Galleria" sugrađanima će se predstaviti više od 20 poslodavaca sa oko 300 slobodnih radnih mesta.
Oko 300 slobodnih radnih mesta na predstojećem Sajmu zapošljavanja

Na predstojećoj manifestaciji, koju po 39. put organizuje subotička Filijala, do sada se prijavilo oko 20 poslodavaca. Kao i svake godine, poslodavci imaju potrebu za velikim brojem obrazovnih profila i radnih mesta, a iz NSZ navode da svako može da pronađe adekvatno zaposlenje, kako u svom, tako i u alternativnom zanimanju. 

- Iskazane su potrebe za zanimanjima u mašinskoj i elektro struci, i to za tehničara održavanja mašina, metalostrugara, električara, bravara i zavarivača. Zatim u zanimanjima u ugostiteljstvu, među kojima su sobarice, recepcioner, konobar, pomoćni radnik u kuhinji. Traženi su i prodavci, magacioneri, kuriri, vozači, savetnik u osiguranju i za klijente u bankarskom sektoru, knjigovođa, komercijalista, radnici u prodajnom-pozivnom centru, operateri u kontroli kvaliteta i u proizvodnji papirne galanterije, radnici u proizvodnji izolacionog materijala, šivači, a ponuđena su radna mesta i za osobe sa invaliditetom - navode iz NSZ Filijala Subotica.

Do sada je ponuđeno oko 300 slobodnih radnih mesta, koja će moći da se popune kako za desetak dana, tako i u periodu od šest meseci nakon održavanja Sajma zapošljavanja. Iz NSZ kažu da je tokom prošle godine, putem Sajma zapošljavanja, posao je dobilo oko 400 osoba.

- U subotičkoj Filijali su još uvek u toku pripreme za Sajam, te se poslodavci mogu prijaviti za učešće na našoj manifestaciji. Za nezaposlena lica organizuju se obuke za Aktivno traženje posla, koje podrazumevaju pisanje radne biografije, pripremu za intervju sa poslodavcem i davanje drugih saveta, kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima. Nezaposlenima preporučujemo da unapred pripreme nekoliko svojih biografija (CV), da na Sajmu razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im tokom razgovora predaju svoje već spremne biografije - poručuju iz NSZ Filijala Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 23
Pregleda: 5763

Povezana vest

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.