• Pregleda: 1516

Održano takmičenje osnovaca i srednjoškolaca na temu "Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?"

Tradicionalno takmičenje osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?" održalo se danas u prostorijama Crvenog krsta Subotica. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 13 ekipa, a najuspešnija predstavljaće naš grad na Pokrajinskoj smotri u Novom Sadu.
Održano takmičenje osnovaca i srednjoškolaca na temu "Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?"

Već dugi niz godina, Crveni krst Subotica organizuje takmičenje koje okuplja učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Subotice, s ciljem da se nadmeću u znanju o zdravlju, ali i da ga prenesu i šire među svojim vršnjacima.

- Prvi put učestvujem na takmičenju i mislim da je za svakog adolescenta važno da zna ove stvari, kako bi se lakše snašao u ovom periodu, a mi koji idemo na takmičenje, pokušavamo to da prenesemo svojim vršnjacima - rekao je Vasilije Stanković, učenik OŠ "Miroslav Antić".

Prvi put se takmiči i Mile Ličanin, učenik Srednje medicinske škole, koji se nada najboljem uspehu svoje ekipe.

- Ovo takmičenje je veoma važno, jer se na njemu može naučiti mnogo o suštini zdravlja, njegovim osnovama i primeni, pri čemu se mladi ljudi podstiču na zdravlje jer je važno da se od malena krene učiti o njemu - poručio je Ličanin.

Njegova vršnjakinja Jovana Filipić, učenica Gimnazije "Svetozar Marković", učestvuje po drugi put na takmičenju, ali priželjkuje prvo mesto.

- Mislim da je ovo nešto što bi svako trebalo da zna, jer je korisno u svakodnevnom životu. Nadam se da će naša ekipa biti uspešnija ove godine, pošto smo prošle bili drugi, a sada se nadamo prvom mestu - istakla je Filipić.

Prema rečima Siniše Trajkovića, sekretara Crvenog krsta Subotica, ove godine je rekordan broj ekipa, čak 13, prijavio učešće na takmičenju, čiji sistem je izmenjen prethodne godine kada su uvedeni poligoni.

- Ranije su učenici radili samo jedan test, a od prošle godine organizujemo poligine, što se pokazalo kao dobra praksa. Tako imamo edukativne, promotivne i zabavne poligone, i naravno sedam radnih poligona koji se boduju, neki za kategoriju omladine, a neki za kategoriju podmlatka, u skladu sa pitanjima koja su dobili da pripreme - objasnio je Trajković.

Takmičenje "Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?" se svake godine održava u nedelji koja prethodi obeležavanju Svetskog dana zdravlja, a najuspešnija ekipa predstavljaće naš grad na Pokrajinskoj smotri u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
još mi nisu... Odgovori
Kakve li komedije, ili bolje reći tragikomedije. [*...*]. Da li ste vi gospođo Aleksić toliko iskompleksirani da baš pred svaku kameru i fotoaparat morate da gurate glavu? Uz to da ne vidite kolko ste smešni. Rekoh Vam već jednom, vidimo da pokušavate da se ugledate na Velikog Vođu, ali vam ne ide od ruke emuliranje njegove tehnike sveprisutnosti. Samo izgledate kao Waldo iz slikovnice za decu Potraži Walda. Možda ne bi bilo loše da odete na neke privatne časove kod gosn Vođe. Možda i da provežbate vašu predstavu pred penzionerima iz gerontološkog pre nego što izađete sa njom u javnost. Obraćam Vam se lično jer sam uveren da vam je Ego tolko krtak i plitak da svakodnevno čitate komentare o sebi ovde. Uzgred, ovoj deci bi više godilo da neko sa Zapada, poput mene, ih nauči nešto o zdravoj ishrani, pošto ih roditelji odgajaju na šunki i kulenu. To je ta odlika vaše "naprednosti".
Gospodja
A ko no to vi biste gospodine? Pitali bi vas u mojoj maloj seljackoj centralnoj Srbiji. Ako je vec oslovljavate prezimenom red je da cujemo i vase:)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.