Komentara: 1
Pregleda: 2979
Foto

Održana prezentacija elektronske predaje M4 prijave

22.03.2016. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, u Regionalnoj privrednoj komori održan je seminar za korišćenje elektronskog servisa za dostavljanje M4 obrasca.
Održana prezentacija elektronske predaje M4 prijave

Novi elektronski servis omogućava poslodavcima da bez odlaska u filijalu i dodatnih troškova, brzo i jednostavno izvrše zakonsku obavezu. Polaznici seminara bili su predstavnici knjigovodstvenih agencija sa teritorije Severnobačkog okruga.

- Ceo elektronski servis je osmišljen krajnje jednostavno da bi olakšali poslodavcima postupak dostavljanja M4 prijave. Ranije su oni imali obavezu da dolaze na šalter Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i po nekoliko puta, čekali su u redovima, često su bile gužve, a ovaj servis bi onima, koji žele da ga koriste, omogućio da to učine na na vreme i da veoma jednostavno dostave M4 prijavu do 30. aprila ove godine, na vreme i bez troškova štampanja. Za korišćenje ovog servisa nije potrebno posebno informatičko predznanje -kaže savetnik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zoran Sutaras, koji je bio u ulozi jednog od predavača.

Uvođenje elektronskog servisa je završetak velike reforme, započete još 2013. godine, koja je imala za cilj uvođenje objedinjene naplate. Prema rečima više savetnice Saveza računovođa i revizora Srbije, Snežane Mitrović, na ovaj način postignuta je bolja komunikacija sa poslodavcima i efikasniji sistem.

- Objedinjena naplata je već ostvarila fenomenalne rezultate. Srbija je na Duing biznis listi pomerena na 59. mesto po osnovu objedinjene naplate. Objedinjena naplata je izbacila desetine uplatnih računa i poreskih prijava, unapredila evidencije kod poreskih obveznika, smanjila troškove administracije i unapredila evidencije Poreske uprave. Ono   što je najznačajnije, uspostavila je sistemsku kontrolu kod isplate oporezivih prihoda, što je dovelo do enormnog povećanja u budžetu Srbije od kada je 1. marta 2014. godine uvedena - kaže Snežana Mitrović.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava Prezentacija predaje elektronskih M4 prijava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2979

Povezana vest

Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.