• Pregleda: 2602

Održana prezentacija elektronske predaje M4 prijave

U saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, u Regionalnoj privrednoj komori održan je seminar za korišćenje elektronskog servisa za dostavljanje M4 obrasca.
Održana prezentacija elektronske predaje M4 prijave

Novi elektronski servis omogućava poslodavcima da bez odlaska u filijalu i dodatnih troškova, brzo i jednostavno izvrše zakonsku obavezu. Polaznici seminara bili su predstavnici knjigovodstvenih agencija sa teritorije Severnobačkog okruga.

- Ceo elektronski servis je osmišljen krajnje jednostavno da bi olakšali poslodavcima postupak dostavljanja M4 prijave. Ranije su oni imali obavezu da dolaze na šalter Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i po nekoliko puta, čekali su u redovima, često su bile gužve, a ovaj servis bi onima, koji žele da ga koriste, omogućio da to učine na na vreme i da veoma jednostavno dostave M4 prijavu do 30. aprila ove godine, na vreme i bez troškova štampanja. Za korišćenje ovog servisa nije potrebno posebno informatičko predznanje -kaže savetnik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zoran Sutaras, koji je bio u ulozi jednog od predavača.

Uvođenje elektronskog servisa je završetak velike reforme, započete još 2013. godine, koja je imala za cilj uvođenje objedinjene naplate. Prema rečima više savetnice Saveza računovođa i revizora Srbije, Snežane Mitrović, na ovaj način postignuta je bolja komunikacija sa poslodavcima i efikasniji sistem.

- Objedinjena naplata je već ostvarila fenomenalne rezultate. Srbija je na Duing biznis listi pomerena na 59. mesto po osnovu objedinjene naplate. Objedinjena naplata je izbacila desetine uplatnih računa i poreskih prijava, unapredila evidencije kod poreskih obveznika, smanjila troškove administracije i unapredila evidencije Poreske uprave. Ono   što je najznačajnije, uspostavila je sistemsku kontrolu kod isplate oporezivih prihoda, što je dovelo do enormnog povećanja u budžetu Srbije od kada je 1. marta 2014. godine uvedena - kaže Snežana Mitrović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Vesko Odgovori
Koga ce te i koliko njih elktronskih prijavljivati? To se olako moze i peske odraditi. Nekada smo
imali armiju zaposlenih,pa nismo isli na neke kurseve i prezentacije u vezi prijava o zaposljavanju.
[*...*]
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.