Komentara: 1
Pregleda: 1717
Foto

Održana pokazna vežba gašenja požara i spasavanja u Školskom centru "Dositej Obradović"

12.09.2023. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Održana pokazna vežba gašenja požara i spasavanja u Školskom centru "Dositej Obradović"

U okviru obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, subotički vatrogasci-spasioci izveli su pokaznu vežbu gašenja požara i evakuacije u zgradi Školskog centra "Dositej Obradović". 

- Imali ste priliku da vidite vežbu gašenja požara i spasavanje dece evakuacijom od strane vaspitača, kao i pronalazak ugroženih osoba od kojih je jedna imala posekotinu, a druga bila u besvesnom stanju. Povređeni su predati Crvenom krstu na dalju obradu - objašnjava Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici i podsetio da će tokom nedelje biti upriličene brojne aktivnosti povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije koji je formiran 17. septembra 2009. godine - Mi inače tokom godine održavamo vatrogasne vežbe gašenja i spasavanja i to ne samo u školskim zgradama, već i u preduzećima i drugim javnim ustanovama. Na taj način mi sebe pripremamo za intervencije, a ljude koji se nalaze u tim objektima na neku situaciju u koja može da im se dogodi. 

Održana pokazna vežba gašenja požara i spasavanja u Školskom centru "Dositej Obradović"Održana pokazna vežba gašenja požara i spasavanja u Školskom centru "Dositej Obradović"Subotički vatrogasci-spasioci od početka godine imali su 530 intervencija, što je znatno manje posla nego u istom periodu prethodne godine.

- To nisu samo požari, već i tehničke intervencije, poput onih u saobraćaju, prilikom nevremena, a imali smo i dve intervencije sa opasnim materijama. U istom periodu prošle godine imali smo 720 intervencija, tako da je ove godine došlo do drastičnog pada u broju intervencija što nas raduje - precizira Ljubisavljević i dodaje da su pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici dobro opremljeni - Mi smo opremljeni vozilima, ali postoji tendencija u Sektoru za vanredne situacije MUP-a da se i u narednom periodu vrši opremanje vatrogasnim vozilima i opremom. Uskoro ćemo dobiti i pojačanje, jer nam dolaze troje novih kolega.

Izvor: Subotica.com
Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović" Pokazna vežba gašenja požara na Školskom centru "Dositej Obradović"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1717
Povezane teme

dobrovoljno vatrogasno društvo

Školski centar

sektor za vanredne situacije

vatrogasci spasioci

donacija vatrogascima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.