Komentara: 6
Pregleda: 2157

Obeležavanje slave vatrogasaca - javne pokazne vežbe, prezentacija opreme i vozila

11.09.2023. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „Budi i ti heroj“, u periodu od 11. do 17. septembra, Sektor za vanredne situacije obeležiće svoj dan nizom manifestacija. Subotičko Odeljenje takođe je pripremilo brojne aktivnosti koje će se realizovati tokom ove sedmice.
Obeležavanje slave vatrogasaca - javne pokazne vežbe, prezentacija opreme i vozila

Sektor za vanredne situacije je osnovan 17. septembra 2009. godine, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, i ujedno je dan kada vatrogasci-spasioci obeležavaju krsnu slavu, Presvetu Bogorodicu nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca. Ovim povodom pripremljen je niz aktivnosti. 

U sredu, 13. septmebra, ispred Gradske kuće, sa početkom u 9 časova, biće održan tehničko-taktički zbor. Tokom zbora dodeliće se nagrade za tri najbolja dela sa likovno-literarnog konkursa "Budi i ti heroj - kao vatrogasac" koji je organizovan u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Naša radost".

Obeležavanje slave vatrogasaca - javne pokazne vežbe, prezentacija opreme i vozilaU okviru obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije planirane su tri javne pokazne vežbe.

Prva će biti izvedena već sutra (utorak), kada će se održati pokazna vatrogasna vežba gašenja požara i evakuacije na objektu Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica sa domom učenika "Dositej Obradović". Druga pokazna vežba održaće se u četvrtak (14. septembar) od 9 časova koju će na Palićkom jezeru izvesti tim za spasavanje i rad na vodi. 

U petak će zaposleni Odeljenja za vanredne situacije u Subotici učestvovati u akciji dobrovoljnog davanja krvi, dok će u nedelju od 10:30 časova, u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biti obeležena krsna slava svih vatrogasaca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2157
Povezane teme

javni čas

sektor za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.